Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Podozrivý z terorizmu zadržaný v dovolenkovom raji: Nové fakty o útokoch na európske letoviská!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN/RÍM - Po tom, ako unikli informácie o nových plánovaných útokoch v Európe, prišla ďalšia desivá správa. Polícia zadržala v turistickom raji, kam chodia aj Slováci, mladíka, ktorý mal verbovať teroristov pre Daeš. Turisti, ktorí plánujú stráviť tohtoročnú letnú sezónu na pláži, sú zhrození. Nakoniec sa však ukázalo aj to, že panika je zbytočná.

Španielska polícia dnes oznámila, že zadržala na ostrove Mallorca muža podozrivého z kontaktu s organizáciou Daeš. Dvadsaťšesťročný Maročan, ktorý žije v meste Palma, metropole tohto Baleárskeho ostrova, mal cez internet verbovať teroristov pre Daeš a ponúkať im cesty do Sýrie. Vicepremiér Baleár Biel Barceló zdôraznil, že išlo o jednotlivca a propagátora, ktorý na ostrove neplánoval žiadny teroristický útok.

Informácie nikto nepotvrdil

Talianske tajné služby údajne dostali informácie o plánoch na teroristický útok od dôveryhodného zdroja v Afrike. Útočníci chcú byť vraj ešte rafinovanejší. Po pláži sa môžu pohybovať v „prestrojení“ za predavačov módnych doplnkov, občerstvenia alebo zmrzlinárov. Správu priniesol denník Bild na základe avíza od nemeckej tajnej služby, talianska spravodajská služba však tieto správy podľa DPA odmietla ako nepravdivé. Ani nemecké ministerstvo zahraničia zatiaľ žiadne varovanie pre turistov nevydalo. „Nemáme ani poňatia, odkiaľ tieto informácie pochádzajú,“ uviedla podľa DPA talianska tajná služba. A dodala, že takéto správy by mohli len zbytočne spustiť poplach v už tak ťažkej dobe.

Traja Česi sa chceli presláviť vo svete: Šialený nápad skončil drámou, v base kvôli terorizmu!

Plány teroristov podľa denníka zahŕňajú aj použitie automatických zbraní na preplnených nábrežiach, samovražedné útoky a výbušniny ukryté v piesku pod ležadlami, cituje portál Express.co.uk.

Podozrivý z terorizmu zadržaný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nový rozmer terorizmu

S prichádzajúcou letnou sezónou si teroristi z organizácie Daeš môžu určovať ďalšie ľahko dostupné ciele na Západe. Okrem pobreží Talianska sú v ohrození aj turistické letoviská v južnom Francúzsku a španielske pobrežie Costa del Sol.

Nemenovaný zdroj hovorí o úplne novom rozmere terorizmu realizovanom na rekreačných plážach, ktoré nemožno dostatočne zabezpečiť. Podľa policajného náčelníka Secka Pouyea zo senegalského mesta Saly do Talianska pravidelne cestujú africkí obchodníci s vízami a platnými oprávneniami. Práve to, že sú vnímaní ako podnikatelia, je najviac nebezpečné. 

Podozrivý z terorizmu zadržaný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: VarovanieTeroristický útokTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu