Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Militanti zo Somálska prepadli hotel: V aute vybuchla bomba a potom začalo peklo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOGADIŠO - Militanti zo somálskej islamistickej skupiny aš-Šabáb odpálili bombu uloženú v aute pri hoteli v hlavnom meste Mogadišo a vyhlásili, že ich bojovníci vtrhli do budovy. Obyvatelia uviedli, že nad týmto prímorským mestom sa vznáša veľký stĺp dymu.

Policajt informoval, že auto s bombou vrazilo do brány parku za hotelom v Mogadiše a väčšina ľudí ušla inou bránou. Napadnutý hotel sa nachádza oproti prezidentskému palácu v Mogadiše a často ho navštevujú vládni predstavitelia i podnikatelia.

Policajný major Ahmad Ismáíl povedal tlačovej agentúre Reuters, že nie je jasné, či sú bojovníci ešte v hoteli, a neoznámil ani to, či si výbuch vyžiadal obete na životoch. Počul však prestrelku v okolí hotela.

Aš-Šabáb často v piatok, teda už počas somálskeho víkendu, útočí v metropole Mogadišo. Vtedy totiž navštevuje hotely a reštaurácie viac ľudí.

Streľbu po explózii počuli aj obyvatelia Mogadiša. Z okolia hlavného mesta medzitým hlásili ďalšiu explóziu, podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

"Začali sme bombou uloženou v aute a potom sme vtrhli do hotela. Sme vo vnútri a boj trvá," oznámil v súvislosti s útokom na hotel hovorca vojenských operácií aš-Šabábu, Šajch Abdíasís Abú Musab.

Hovorca spresnil, že terčom útoku bol hotel Somali Youth League (SYL), pomenovaný podľa politickej strany Somálska liga mladých.

Viac o téme: SomálskoMogadišo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu