Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Bývalý starosta New Yorku kritizuje Obamu: Islamský štát je tvoj výtvor

(Zdroj: fox news)

NEW YORK - Bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani si v pondelňajšom vystúpení v televízii Fox News udrel do amerického prezidenta Baracka Obamu za jeho "prázdnu" zahraničnú politiku. Podľa neho k vzostupu Islamského štátu a k parížskym teroristickým útokom nemuselo prísť, keby táto politika bola iná.

Bývalý starosta sa pustil do Obamu: Je zodpovedný za streľbu vo Fergusone!

"Keby prezident Obama načúval senátorovi McCainovi a senátorovi Grahamovi a celej skupine ďalších ľudí, aby zriadil bezletovú zónu v Sýrii pred piatimi rokmi - Keby sme tam vtedy prišli a pracovali s legitímnymi sýrskymi rebelmi... Keby sme nestiahli našich vojakov z Iraku a Afganistanu, IS by sa nikdy neobjavil," podal si prezidenta Giuliani.

Bývalý starosta zašiel ešte ďalej, keď uviedol, že Islamský štát je vyplnením vákua vytvoreného prezidentovou prázdnou zahraničnou politikou. "Islamský štát je Obamov výtvor," zhrnul svoje obvinenie Giuliani.

Nie je to po prvýkrát, čo Rudy Giuliani kritizoval Baracka Obamu. V marci tohto roka na neho zvalil zodpovednosť za incident, pri ktorom belošský policajt v meste Ferguson v americkom štáte Missouri zastrelil neozbrojeného mladého černocha, ako aj za iné znepokojujúce udalosti, pretože on stojí na čele krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu