Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dievčatko (8) sa chcelo odpáliť: Vestu s výbušninami mu obliekla vlastná rodina!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Osemročné dievča vo veste používanej na útok samovražednými atentátnikmi zadržala afganská polícia na juhu krajiny. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC News. Na inom mieste samovražedný útočník v aute zabil pri kontrolnom stanovišti na východe Afganistanu troch policajtov.

Polícia dievča zadržala v provincii Hílmand v nedeľu večer, keď sa pokúsila zaútočiť na príslušníkov pohraničnej polície, uviedol hovorca afgánskeho ministerstva vnútra.

Policajti BBC povedali, že dievča je podľa všetkého sestra významného veliteľa islamistického hnutia Taliban a že na vykonanie útoku ju pobádal zrejme práve jej brat. Po zadržaní pôsobila dotyčná údajne šokovane a zmätene .

Dievča zrejme nedokázalo stlačiť tlačidlo na odpálenie výbušnín alebo bola zastavená ešte pred tým, než sa k útoku odhodlala, konštatoval reportér BBC v afganskej metropole Kábul.

Podľa agentúry AP sa však podarilo vykonať atentát príslušníkovi povstaleckého hnutia Taliban vo východoafganskej provincii Ghazní. Okrem troch mŕtvych policajtov si útok, ku ktorému sa organizácia už prihlásila, vyžiadal aj troch zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu