Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Taliban sa prihlásil k útoku na leteckú základňu v Karáčí

Útok na základňu v Karáčí
Útok na základňu v Karáčí

ISLAMABAD/KARÁČÍ - Hnutie Taliban sa dnes prihlásilo k zodpovednosti za útok na leteckú základňu pakistanského námorníctva v Karáčí, ktorý si v nedeľu vyžiadal najmenej päť životov.

Taliban uviedol, že išlo o odvetnú akciu za zabitie šéfa teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina. "Bola to pomsta za mučenícku smrť Usámu bin Ládina. Bol to dôkaz, že sme stále zjednotení a silní," povedal jeden z hovorcov Talibanu v telefonickom vyhlásení pre agentúru Reuters.

Ako dodal, militanti majú dostatok zásob aj na trojdňové obliehanie základne. "Majú dosť munície i jedla a môžu bojovať a prežiť tri dni," upresnil. Útok malo podľa neho vykonať do 22 ozbrojencov.
      

Ozbrojenci v nedeľu vtrhli na základňu, pričom prišlo o život najmenej päť ľudí a bolo zničené jedno vojenské lietadlo. Boje prebiehali aj dnes na úsvite, keď sa v oblasti ozvalo osem silných explózií a streľba. Proti militantom bojovalo viac ako 100 členov špeciálnych pakistanských kománd a 30 vojakov. "Podľa našich odhadov sa na základni nachádza desať až 15 teroristov," uviedol jeden z hovorcov pakistanského námorníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu