Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

More vyplavilo telá 60 ilegálnych imigrantov

(Zdroj: SITA)

SANÁ - Na pobreží južného Jemenu našli v uplynulých dňoch telá 60 imigrantov, ktorí sa pokúšali dostať do krajiny z Afriky, uviedla v pondelok medzinárodná organizácia Lekári bez hraníc.

Telá bez známok života objavili od 31. októbra do 2. novembra. Títo ilegálni imigranti boli poslednými obeťami spomedzi tisícov Afričanov, ktorí tento rok podnikli nebezpečnú plavbu cez Adenský záliv, kde operujú tiež dobre organizovaní piráti.

V stanovisku organizácie Lekári bez hraníc sa uvádza, že veľká pozornosť sa v súčasnosti sústreďuje na problém pirátstva a málo sa upozorňuje na drámu utečencov plaviacich sa v rovnakých vodách za hrozných podmienok.

Humanitárnym pracovníkom sa podarilo spojiť sa s imigrantmi, ktorí prežili nedávnu dvojdňovú plavbu zo somálskeho Bosassa, pričom sa od nich dozvedeli, že pri pobreží ich pašeráci prinútili vojsť do mora, keď zbadali podozrivé svetlá.

Viacerí nevedeli plávať a utopili sa, citovala organizácia jedného z imigrantov. Jednu tehotnú ženu zas vážne zranila lodná vrtuľa. Lekárom bez hraníc sa tiež podarilo zistiť, že počas plavby sa prevrátila iná loď so somálskymi a etiópskymi migrantmi na palube, o ktorej nie je známe odkiaľ vyplávala, pričom najmenej 23 osôb sa utopilo.

Tento rok podstúpilo hazardnú plavbu z Afriky do Jemenu okolo 32 tisíc imigrantov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu