Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najmenej 13 rituálnych vrážd v Gabone od septembra tohto roku

LIBREVILLE - V sobotu to oznámili miestni aktivisti, ktorí obvinili vládu, že nerobí nič pre to, aby zabránila podobným zločinom, píše AFP.

„V Libreville sme zaznamenali celkom päť prípadov a mimo hlavného mesta ďalších osem,“ hovorí Jean-Elvis Ebang Ondo, šéf Asociácie bojujúcich proti rituálnym zločinom. Ebang Ondo, ktorému v marci 2005 uniesli syna a neskôr našli len jeho umučené telo, si myslí, že zistené prípady môžu byť len špičkou ľadovca. Obviňuje vládu, že fenomén rituálnych vrážd podceňuje.

„Pri práci, ktorú robíme, musíme byť veľmi opatrní, pretože čelíme dobre organizovanému systému, ktorý nám neustále kladie polená pod nohy,“ dodal. Mimovládne organizácie uvádzajú, že rituálne vraždy uskutočňujú tajné siete v snahe získať krv alebo telesné orgány obetí.

Gabonské úrady však vytrvalo tvrdia, že problém sa zveličuje a priživuje nepotvrdenými informáciami. Minister vnútra Andre Mba Obame v marci vyhlásil, že ľudia „dnes pozerajú na každé mŕtve telo, ktoré trochu obije more alebo niečo podobné ako na obeť rituálnej vraždy.“  
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu