Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Vietnam devastujú živly: Počet obetí tajfúnu Damrey stúpol na 69

Tridsať osôb je nezvestných.
Tridsať osôb je nezvestných. (Zdroj: SITA/AP Photo/Hau Dinh)

DANANG - Počet obetí tajfúnu Damrey, ktorý cez víkend zasiahol Vietnam, stúpol na 69. Tridsať ďalších osôb je nezvestných, v utorok informovala vláda. Tajfún sa nad krajinu dostal v sobotu a počas víkendu úplne ustal, no sprievodné povodne spôsobili značné škody.

Zasiahnuté oblasti zahŕňajú mesto Danang, kde sa bude konať ekonomický samit, na ktorom sa zúčastnia prezidenti Donald Trump, Vladimir Putin, Si Ťin-pching a ďalší. Podľa agentúry AP by však vzniknuté škody podujatie nemali ovplyvniť. Otázne je to, naopak, v prípade stretnutia manželiek politických lídrov v neďalekom historickom meste Hoi An, ktoré zasiahla silná povodeň.

Hladiny väčšiny riek v regióne už klesli. Vietnamský úrad pre zvládanie katastrof ale informoval, že hlavná diaľnica je miestami ešte stále pod vodou, ktorá miestami dosahuje až jeden meter. Menovaný úrad tiež uviedol, že vláda vyhradila na pomoc obetiam tajfúnu finančnú pomoc v hodnote 44 miliónov dolárov (v prepočte takmer 38 miliónov eur).

Damrey je druhou prírodnou katastrofou, ktorá v priebehu mesiaca potrápila Vietnam. V októbri v dôsledku povodní, ktoré spôsobila tropická búrka, zomrelo v severných a centrálnych provinciách 75 ľudí a stratilo sa ďalších 28 osôb.

Viac o téme: HurikánVietnamDamrey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu