Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dokonalý zabijak: Yolanda usmrtila až 4460 ľudí!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: SITA)

NEW YORK – Smrť až 4460 ľudí zapríčinil podľa posledných odhadov tajfún Haiyan, ktorý sa pred niekoľkými dňami prehnal Filipínami. Najnovšiu bilanciu zverejnil Úrad pre koordináciu humanitárnych záležitostí OSN s odvolaním sa na filipínske ministerstvo sociálnych vecí a rozvoja.

 "Do 13. novembra zaznamenala (filipínska) vláda 4460 obetí," uvádza úrad v stanovisku vydanom vo filipínskom hlavnom meste Manila s dnešným dátumom. Informovala o tom agentúra Reuters. Haiyan (na Filipínach nazývaný Yolanda) udrel na filipínsku pevninu na piatich rôznych miestach, pričom najviac postihol ostrovy Leyte a Samar. 

Filipínske úrady ešte pred jeho príchodom evakuovali z ohrozených oblastí takmer 800.000 obyvateľov. Najsilnejšie nárazy vetra dosiahli v piatok rýchlosť až 275 km/h a spôsobili na mori päť až šesť metrové vlny. 

Svojou intenzitou Haiyan prekonal aj tajfún Bopha, ktorý v roku 2012 zapríčinil na filipínskom ostrove Mindanao smrť približne 1800 ľuďom. Neoficiálne zdroje označujú Haiyan za najsilnejší zaznamenaný tropický cyklón, ktorý kedy zasiahol pevninu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu