Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Britániu trápia búrky a povodne: Vyžiadali si už tri obete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Búrky a záplavy zasiahli juh Anglicka, pričom zahynuli už tri osoby a ďalšie dve utrpeli zranenia. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Ťažké zranenia utrpela žena (21) v meste Exeter, keď sa na jej stan zrútil strom. V nemocnici svojim zraneniam podľahla. V grófstve Cambridge zahynul muž (70) po tom, ako sa jeho auto zrútilo do kanála. V Somersete zomrel ešte vo štvrtok muž, ktorého auto uviazlo pod mostom.

Britániu trápia búrky a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Približne 400 záchranárov zasahovalo v noci nadnes v Devone a Cornwalle. Mnoho vodičov museli zachraňovať priamo z ich vozidiel. Britské úrady vyzvali ľudí, aby nepoužívali zaplavené cesty a rešpektovali varovania meteorológov pred záplavami. Hlavné diaľničné ťahy a cesty na juhozápade Británie boli pre povodne uzavreté a na niektorých železničných tratiach zastavili prevádzku.

V dôsledku búrok prišli tiež tisíce domácností vo Walese o dodávky elektrickej energie. Premiér David Cameron vyjadril "zdesenie" zo situácie a prisľúbil spraviť všetko pre to, aby zasiahnutým oblastiam pomohol.

Podľa úradov sa situácia v oblasti stabilizuje, avšak vzhľadom na predpoveď počasia by malo dnes pršať aj naďalej na severe Anglicka a v Škótsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu