Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Obľúbené hudobné skupiny na jubileu nesmú chýbať...

Kamelot
Kamelot

Festival Zlatá Studňa LODENICA tento rok 28. – 30 . augusta oslavuje svoj jubilejný 10. ročník v piešťanskom campe. Preto obľúbené hudobné skupiny nesmú chýbať! Spomínaným hudobným „bonbónikom pre Lodeničiarov“ je skupinka z blízkeho Brna - Kamelot, ktorej slová pesničiek si pospevuje minimálne v duchu každý návštevník tohto festivalu. Ani tento rok nemôže Kamelot chýbať.

Na Lodenici 2006 sme s Kamelotom a jeho lídrom Romanom Horkým ukončili trojdňový hudobný maratón, minulý rok ste ich mali možnosť vidieť a počuť v sobotu v hlavnom programe v Corgoň aréne a spolu s Čechomorom urobili záver festivalu ako zlatý klinec večera a zároveň celej Lodenice 2007. Tento rok tieto obľúbené hudobné skupiny nemôžu chýbať. Farebná škála týchto dvoch hudobných skupín a ich repertoáru je dôležitá. A ani sa nechce veriť, že to skladal jeden človek. Je to tiež tým, že aranžuje a vymýšľa vždy celá kapela a tak každá zostava mala trochu iný zvuk a prístup k muzike. Preto sme sa rozhodli, že tento rok Kamelot a Čechomor vystúpia v hlavnom programe prvej jubilejnej festivalovej noci vo štvrtok 28. augusta.

Skupiny nechceme zatriediť do nejakej žánrovej krabičky a je to asi dobre, práve preto sa Vám pesničky vryjú do pamäte. Sú to už kultové kapely, ktoré neodmysliteľne patria na Lodenicu. Čechomor, ako i Kamelot nám na pódiu začnú čarovať, ale samozrejme nielen oni, ale s prvým tónom, kedy sa nám vo štvrtok otvoria brány Lodenice, kde zaznejú piesne z duše skupinky Hrdza, Bokomara, Cop, Neřež, Nezmaři, domácej hudobnej obľúbenej skupiny Slniečko, či Bukasový Masív z hrdla Imra Dugoviča.

Pri štvrtkovom nočnom programe môžete zostať až do skorého rána, nakoľko v piatok 29. augusta je štátny sviatok, takže sa môžete tešiť na piatkové hudobné skupinky akými sú Lekra, Grasscountry Drive, Hop Trop, či obľúbeného Allana Mikuška s Petrom Dulom z Veslárov, Tomáš Linka a Přímá linka, Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, či Fleret.

Tretia noc 10. ročníka festivalu bude v znamení účinkujúcich Divozel, Samson a Berušky, Global Trad Underground (IRSKO), Věra Martinová a Jamie Marshal (VEĽKÁ BRITÁNIA), Vlasta Redl, Luboš Javůrek a Swetja, Greenhorns a Jan Vyčítal, František Nedvěd, Jan Nedvěd či pestrofarebného hudobného uragánu Iyasa (ZIMBABWE) a mnohých mnohých ďalších interpretov, ktorí sa nám predstavia na Lodenici na Viva scéne a komornej scéne.

Všetci účinkujúci nám vedia dať i brať, preto vystúpenie často strhne divákov i muzikantov a to nás zrejme na tom všetkých najviac uchváti a strhne do záverečného rituálu jubilejnej Zlatej Studne LODENICA 2008 v Piešťanoch. Navyše Piešťany sú krásnym kúpeľným mestom a preto je tu ideálne stráviť posledný prázdninový víkend, nielen pri dobrej hudbe na Lodenici, ale tiež si vybrať príjemné ubytovanie, prípadne si zájsť na chutnú kávu do niektorej mestskej kaviarničky, alebo sa odreagovať v piešťanskom parku pri rozkvitnutých kvetoch.

Tip na víkend 28.-30. augusta je jednoznačne festival Lodenica v meste Piešťany, v ktorom na Vás čaká napr.: http://mmi.sk/kamvpn.php

Predpredaj lístkov za akciové ceny limitovaných sérii: www.ticketportal.sk

Viac info: www.lodenica.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu