Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poskytujú úver bez zábezpeky, mám im veriť?

ilustračné foto
ilustračné foto

Som slobodná matka, mám už osem rokov jedno zamestnanie, trojročného syna a zostali na mne všetky splátky po ex. Samozrejme mojou hlúposťou. Všetky sú v bankových subjektoch a stavebných sporiteľniach z dôb, kedy sa ešte nekontrolovala zaúverovanosť klientov a v podstate, ak sa spĺňali základné požiadavky, tak ste úver dostali.

Môj príjem je 500 eur, ale výdaj 600, a to nerátam stravu a iné základné veci. Riešila som to doteraz viacerými prácami, ale nedá sa to takto stále zvládať, a tak by som Vás chcela požiadať o radu. Ako sa toto dá riešiť. Nevlastním nehnuteľnosť a pre banky som preúverovaná, takže ...

Našla som však na internete jednu spoločnosť, skontaktovala som sa mailom pre viac informácií a aj keď mi ponúkajú riešenie, tak mám určitú pochybnosť. Poskytnúť úver 700 000 Sk a bez nejakej zábezpeky? Možno som príliš nedôverčivá, ale to je asi preto, že prsty som si už pekne spálila. Je to spoločnosť Edbusy, a.s. Prosím Vás môžete mi poradiť či mám ďalej s nimi komunikovať, alebo je iné riešenie, ako dať všetko do únosných medzí?

 

Vaša situácia nie je jednoduchá. V kompetencii bankového ombudsmana, žiaľ, nie je hodnotenie nebankových súbjektov, ktoré posytujú úvery záujemcom. Národná banka Slovenska však v júni 2009 upozornila na činnosť spoločnosti Edbusy Slovakia, s.r.o., ktorá vyvíja činnosti, na ktoré nemá povolenie NBS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu