Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odpoveď 3: Ako získať úver na nehnuteľnosť v dedičskom konaní?

Dobrý deň p. Černá, mala by som zopár otázok na branie úveru na staršiu nehnuteľnosť. Informujem sa v prvom rade u vás, aby som čo to aspoň vedela o tom, ako, kde a prečo treba postupovať pri rôznych náležitostiach. Vo väčšine mám nejasnosti tak možno mi poradíte.

1. Beriem si úver, ale dedičské konanie bude prebiehať v sept. - okt. 2008, predajca chce zálohu, kto musí byť pri preberaní zálohy /napr. právnik/? Aká zmluva tam musí byť? Stačí potvrdenie oboch strán o prevzatí?

2. Kúpnu zmluvu potrebujem k úveru, dá sa spísať aj pred ukončením dedičského konania??? Ako to bude na katastri? Viem že musím nehnuteľnosť poistiť, dá sa to aj keď ešte nebude napísaná na mňa??? /ručiť budem nehnuteľnosťou, životnou poistkou/.

3. Čo ak bude dedičské konanie prebiehať dlho? Ako sa to dá urýchliť a kladne vybaviť? / mám sa poistiť predzmluvou???, existuje niečo také?/

4. Čo potrebujem k úveru? Zmluvu s cenou alebo výpis z katastra?

Viem, že váš čas vám je drahocenný, no aj tak vás prosím o nahliadnutie do môjho mailu a aspoň v krátkosti zodpovedať na moje otázky. Veľmi pekne Vám ďakujem za vašu ochotu.

Ivana K.

 

Kúpa nehnuteľnosti, ktorú nemá vlastník ešte zapísanú na liste vlastníctva z dôvodu, že táto nehnuteľnosť je v dedičskom konaní je právne zložitá. Vzhľadom ku komplikovanosti problematiky odporúčame vám obrátiť sa s právnou radou na advokáta. Ak chcete nehnuteľnosť kupovať na hypotéku, informujte sa najskôr o podmienkach poskytnutia takéhoto úveru v banke alebo u hypotekárneho poradcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu