Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hodokvas so Sex Pistols a Cypress Hill začína už dnes!

Poster festivalu Hodokvas Zobraziť galériu (2)
Poster festivalu Hodokvas

PIEŠŤANY / BRATISLAVA – Hviezdne obsadený letný festival Hodokvas otvorí svoje brány už dnes! Na letisku v Piešťanoch budú od 3-ho do 5-ho júla okrem mohutného hudobného programu ozdobeného kapelami Sex Pistols, Cypress Hill, Paradise Lost, Skindred, I AM X či Persiana Jones pripravené aj tanečné scény, adrenalínové športy, multimediálne performance a rôzne jedinečné atrakcie. Brány festivalu Hodokvas sa tento rok otvoria o deň skôr - vo štvrtok 3. júla 2008 popoludní.

Už v predvečer festivalu bude pre najvernejších hodokvasníkov pripravená štýlová Warm Up Party v Cafe del Fun. Otvorené budú aj viaceré stánky s občerstvením, bary a sociálne zariadenia s kompletným servisom. Na druhý deň sa už naplno rozbehne úplná hudobná i nehudobná scéna.

Hlavné pódium i second stage budú patriť tomu najlepšiemu zo svetovej i domácej scény, čo sa organizátorom podarilo na Slovensko pritiahnuť. Hlavnými hviezdami budú kultoví Sex Pistols, legendy hip-hopu Cypress Hill, doom-metalový Paradise Lost, ale aj kontroverzný Chris Corner s projektom I AM X. Pre fanúšikov letného bláznenia pod pódiom už teraz chystá pekelnú šou najlepšia live kapela Veľkej Británie Skindred, vo vlnách ska-punku roztancuje Hodokvas talianska Persiana Jones. Účasťou na Hodokvase sa Slovákom po prvý krát predstaví mimoriadne populárna indie-rocková kapela z Poľska – The Car is on fire. Chorvátsky energy-punk rozbalia Overflow.

Pevnou a vždy vítanou súčasťou sú aj Horkýže Slíže, v plnej sile s live kapelou sa predstaví domáci piešťanský Kontrafakt LIVE. Fanúšikom hip-hopu ulahodí francúzska La Conspiration, či domáci nezmar Vec. Ku pravému letnému kvaseniu isto prispejú Slobodná Európa, Lavagance, Konflikt, HT, PPE, Polemic, Karpina, The Swan Bride, Alternatiwe, Mäso či Kvety Nikotínu. Zo susedných Čiech sa v plnej sile ukážu Monkey Business, Čechomor, HC3, The Switch, či Hypnotix.

Nočný Hodokvas v rámci Metroclub DnB Night roztancuje svetová hviezda Adam F, brutálne DnB duo z Nového Zélandu Concord Dawn či londýnsky projekt Visionary Underground feat. Dr.Das. Zástavu domácej scény hrdo vztýčia Soundphreakers, renomovaný Metroclub budú reprezentovať jeho rezidenti – DJ´s Grasshopper a Scribner. Noc na Hodokvase rozdupká aj osvedčená česká DJ-ka IM Cyber. Milovníkom jamajských reggae a ska rytmov ulahodí Horúčka Jamajskej noci s najlepšími domácimi reprezentantmi – Bandaska sound system, Jah Division sound sistim, Dance Craze sound system či Respect Vibration sound system. Poriadnu dávku electro-clash-punk-new wave ponúknu osvedčený Red Light Night opäť organizovaný v spolupráci s Batcave.sk.

V spolupráci s portálom Zoznam.sk prináša Hodokvas súťaž pre skupiny „Odpáľ to na Hodokvase!“ Štyri kapely, ktoré uspejú v hlasovaní na stránke www.zoznam.sk/hodokvas dostanú šancu zahrať si na Second stage. O víťazovi rozhodnú návštevníci webstránky jednoduchým hlasovaním.

Absolútnou novinkou bude športový adrenalínový park s jedinečnou Tasty miniRamp, ktorá zažije na piešťanskom letisku premiéru. Tradične nebude chýbať ani bungee a paintballové ihrisko. Každý návštevník sa bude môcť zabaviť v Mobilnom nahrávacom štúdiu (Hudba.sk) alebo sa zvečniť pri fotostene (Szene1.sk).Jedinečnosť Hodokvasu zvýrazní tohtoročné prekvapenie: K.O.Box – projekt dvoch kreatívnych skupín a ich priateľov, ktorí budú hľadať odpoveď na otázku, či sa oplatí ísť hlavou proti múru.

Ku skvelej zábave treba aj skvelé služby. Pre návštevníkov budú pripravené dve hygienické zóny, osviežujúce open-air sprchy, štyry cisterny s pitnou vodou a nespočetné množstvo Toi-Toi záchodov. Celý areál festivalu bude tradične vykrytý wi-fi internetovým signálom zdarma, chýbať nebude ani internetový stan či areál na nabíjanie mobilných telefónov. Dopravu produkcie a organizátorov na Hodokvase zabezpečuje KIA Motor Sales Slovakia modelmi KIA Carens a KIA Carnival. Deviaty ročník letného festivalu Hodokvas sa 4. a 5. júla 2008 už tradične uskutoční na letisku v Piešťanoch. Len aby sa nezabudlo... ;)

Vstupenky:

V predaji v sieti Ticketportal sú dvojdňové permanentky na Hodokvas za 1.299,- Sk, jednodňové lístky za 999,- Sk. Držitelia kariet ISIC, ITIC a Euro 26 môžu získať permanentku na Hodokvas za 1.150,- Sk, v predaji je posledných 300 kusov. Vstupenky sú na Slovensku a v Čechách v predaji v sieti Ticketportal, v Českej republike a na Morave aj v sieti Ticketpro.

Viac info:

www.hodokvas.sk

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu