Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dopravný kolaps na D1, spovede vodičov z diaľnice: Trojhodinové peklo v kolónach

Na diaľnici D1 sa tvorili rozsiahle kolóny. Zobraziť galériu (5)
Na diaľnici D1 sa tvorili rozsiahle kolóny. (Zdroj: Foto: polícia)

Krátko po 04:15 ráno na diaľnici D1 narazil kamión, ktorý prevážal drevnú štiepku, do zvodidiel a dvoch protiidúcich dodávok. Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky, našťastie, sa nikomu nič vážne nestalo.

Vaše tipy

Nehoda, ktorú odstraňovali viac ako 6 hodín zapríčinila dlhé kolóny, z ktorých boli ľudia zúfalí.

"Ani nechoďte na D1, je stále uzavretá. Už dve hodiny tu stojím a pohli sme sa asi 500 metrov," napísala nešťastná čitateľka okolo 10:00 ráno."Ja som na ceste od 07:30 a práve som pri východe na Senec. Krásne 3,5 hodiny," pridal sa Martin.

Dopravný kolaps na D1,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Našli sa však aj takí, ktorí pre kolónu nemeškali len do práce. "Pre túto zápchu zmeškám let. A to som išiel dve hodiny s rezervou," napísal rozčúlený čitatieľ.

Farbisto nám svoju strastiplnú cestu do práce opísal aj Martin. Zvyčajne vraj túto trasu prejde približne za hodinu, no dnes bol na ceste asi 4 a pol hodiny. Z toho v kolóne na D1 stál asi 3 hodiny.

Dopravný kolaps na D1,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: waze)

"To státie bolo doslovné a najmä nudné.Vodiči a spolujazdci z áut si častokrát vychádzali zapáliť, pripadne sa len „narovnať“ (poprípade fajčiaci spolujazdec kráčal popri aute -  takou „veľkou rýchlosťou“ sme sa posúvali). Občas si niekto „odskočil“ na krajnicu.  (To som sa ja bál pretože som stál v strednom pruhu a iste by bolo treba naštartovať a uhnúť autom práve vtedy, keď by som v ňom nebol, takže som s týmto „pocitom neistoty“ v močovom mechúri došoféroval až do Bratislavy)," opisuje Martin.

Medzi autami v kolóne sa predierali policajné autá a sanitky, aby sa dostali na miesto nehody. "Tie som napočítal minimálne 4, takže ma prekvapilo, že údajne boli len 2 ľahšie zranení. Absolútne plné cesty boli aj na odbočke z diaľnice pri Blatnom a potom cez celý Senec, doprava sa zažala uvoľňovať až pri výpadovke naspäť na D1 v Senci. Som rád, že som takto von oknom opäť vyhodil niekoľko hodín môjho života. Včera to bolo pre haváriu pri Zlatých pieskoch 2 hodiny a v piatok to budú, zrejme preto, že je piatok,  zas minimálne 2 hodiny. Pozdravujem do NDS a ministerstvo dopravy," dodáva na záver.

Viac o téme: NehodaKamiónDiaľnica D1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu