Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Metro predáva šesťtýždňové prasiatka: FOTO Zákazníci sú zhrození, nedá sa na to pozerať

Celé prasiatko z Metra Zobraziť galériu (2)
Celé prasiatko z Metra (Zdroj: Metro.sk, Tip od čitateľa, )

BRATISLAVA – V obchodnom reťazci Metro kúpite prasiatko "od hlavy až po päty." Z nechutne vákuovo balených prasiatok ľuďom behá až mráz po chrbte. Spoločnosť Metro však na svojej stránke uvádza, že tieto malé prasiatka sú ideálne ako pohostenie na vianočné sviatky.

Vaše tipy

Jedno prasiatko má zhruba 5 až 10 kíl a čerstvosť nepresiahne 70 dní. Spoločnosť tvrdí, že ich malé vákuovo balené prasiatka v celku majú niekoľko výhod v porovnaní s dospelými ošípanými. Napríklad tým, že sú svetlejšie a krehkejšie, majú jemnejšiu chuť a vôňu. Prirodzene majú aj menší obsah tuku ako bežné bravčové mäso. Maličké prasiatka sa dožívajú maximálne šesť týždňov a pred porážkou ich kŕmia len materským mliekom.

Spoločnosť Metro na svojej internetovej stránke uvádza, že prasiatka majú vo svojich predajniach k dispozícií celoročne. Avšak veľký dopyt zaznamenávajú obzvlášť cez sviatky. „Tradične najväčší odbyt majú v období vianočných či veľkonočných sviatkov a taktiež počas letných mesiacov, kedy sa opekajú na ražni v rámci vonkajšieho grilovania,“ uvádza na svojom webe Metro.

Metro predáva šesťtýždňové prasiatka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Metro.sk, Tip od čitateľa, )

PR manažér Metra nás informoval, že obchodný reťazec Metro je veľkoobchodná prevádzka zameraná predovšetkým na podnikateľov a živnostníkov. Zodpovedajú tomu aj vybrané produkty, ako je napríklad aj široký výber mäsa, mäsových výrobkov a rýb.

Celé prasiatko v Metre
Zobraziť galériu (2)
Celé prasiatko v Metre  (Zdroj: Metro.sk, Tip od čitateľa, )

„Prasiatko v celku je bežný produkt, ktorý ponúkame už niekoľko rokov. Predáva sa v rôznych váhových kategóriách, od 4 – 5 kg až po 25 – 30 kg, prevažne Horeca zákazníkom, ale aj tým koncovým, ktorí ho podávajú pečené vcelku na rôznych oslavách, či iných akciách v rámci cateringu. Je to úplne bežná forma predaja nielen u nás, ale aj v ďalších európskych krajinách (k tradičným veľkokonzumentom patrí napríklad Španielsko),“ vysvetlil Krajčovič.

Na záver sa manažér vyjadril k tomu, že niektorým našim čitateľom sa zdá takýto tovar nechutný. „Nikdy sme nedostali žiadnu sťažnosť na predávaný produkt,“ uviedol Krajčovič.

Viac o téme: Tip od čitateľaCelé prasiatko Metro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu