Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci vymysleli revolučné zariadenie: Vyrieši problém, na ktorý sme všetci alergickí!

Zariadenie na dávkovanie pečiva Zobraziť galériu (2)
Zariadenie na dávkovanie pečiva (Zdroj: Marek Vician)

BRATISLAVA - Poznáte to - prídete k pultu k pečivu a vidíte, ako ho niektorí ľudia najprv všetko ohmatajú a potom si vyberú to najchrumkavejšie. Takýto spôsob nákupu nie je príliš hygienický a obchodníci sa s ním snažia vysporiadať rôzne. Na Slovensku ale nedávno vznikol jedinečný patent, ktorý by mohol túto situáciu vyriešiť raz a navždy.

Vaše tipy

V minulosti bolo bežné, že kupujúci v potravinách chytali rohlíky či iný druh pečiva holými rukami. Bolo to samozrejme veľmi nehygienické, ale ľudia nad tým vtedy zrejme veľmi nepremýšľali.

Slováci vymysleli revolučné zariadenie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Marek Vician)

Teraz je už všetko inak. V obchodoch sa pečivo naberá igelitovými rukavicami, prípadne kliešťami. A onedlho sa možno aj to zmení. Istá košická firma totiž prišla s nápadom, ktorý v sebe ukrýva veľký potenciál. Ide o patent na zariadenie na dávkovanie pečiva.

Slováci vymysleli revolučné zariadenie:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Marek Vician)

Veď aj samotný zákon o potravinách hovorí, že "predajca je povinný zabezpečiť hygienický predaj nebalených pekárskych výrobkov prostredníctvom technických prostriedkov a technických zariadení". Dotyčné zariadenie by možno naštartovalo predajcov, aby ho začali dodržiavať.

Automat na rožky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu