Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Panika v Bratislave: Sirény ohlásili chemické ohrozenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Čo sa to deje Petržalke?! Dnes napoludnie sa nám ozvalo viacero zvedavých čitateľov, ktorých krátko pred 12:00 vystrašil zvuk sirény znejúci Petržalkou a jej okolím. Keďže 140-sekundový tón zaznel mimo bežného času skúšky sirén, najmä starší obyvatelia prepadávali panike. Hrozí nám nebezpečenstvo?

Vaše tipy

Preskúšavanie varovných sirén sa na Slovensku koná pravidelne vždy v druhý piatok v mesiaci o 12:00 dvojminútovým stálym signálom. Obyvatelia Petržalky preto dnes spozorneli, keď sa tón sirény rozoznel kolísavo a krátko pred 12:00. Do redakcie nám napísalo viacero čitateľov, ktorý si nezvyčajnú udalosť nevedeli vysvetliť. "Cca 12 minút pred 12:00, mimo času skúšania, znela niekoľko minút Petržalkou kolísavá poplachová siréna. Zatiaľ sa našťastie nezopakovala, ale starí ľudia chytali paniku. Čo sa to deje?" píše jeden z nich.

Niektorí obyvatelia si dokonca mysleli, že by mohlo ísť o chemický poplach. "Chcel by som Vás informovať o chemickom poplachu (140-sekundový kolísavý zvuk sirény - t.j. nebol to pravidelný test), ktorý bolo počuť dnes v Petržalke o 11:47. Bohužiaľ, doteraz som sa nikde nedozvedel, čo sa deje," napísal nám Ivan.

Po prvotnom šoku, však našťastie prišla úľava. Petržalka na svojej webovej stránke oznámila, že išlo o technický problém. "Dnes približne o 11.48 h. sa v Petržalke ozvali sirény. Koordinačné stredisko Okresného úradu Bratislava Integrovaného záchranného systému potvrdilo, že išlo o skrat na zariadení sirény v blízkosti Jiráskovej ulice v Petržalke," píše. Žiadne nebezpečenstvo nám tak nehrozí a môžeme len dúfať, že nás už v budúcnosti podobné nemilé prekvapenie nečaká.

Ako informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, technickú poruchu zaznamenali aj v Dúbravke. "Dnes 9.1.2014 v čase 11:50 hod. v Bratislave v MČ Dúbravka bola aktivovaná siréna a zaznel 2 minútový kolísavý tón. Upozorňujeme, že príčinou aktivácie sirény bola technická porucha zariadenia na zimnom štadióne v MČ Dúbravka," uviedol s tým, že k úniku čpavku nedošlo a občania nie sú v ohrození.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu