Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hríbová celosvetová rarita na Slovensku: Jozef našiel parádny dubák s prekvapením!

Zaujímavá hra prírody. Zobraziť galériu (3)
Zaujímavá hra prírody. (Zdroj: Tip)

BRATISLAVA - Zvýšený počet zaparkovaných áut popri lesných cestách je neklamným znakom, že hubárska sezóna prilákala svojich priaznivcov, ktorí sa pokúšajú aj tento rok naplniť svoje košíky. Pokým v niektorých častiach Slovenska sa však hríbom akosi nedarí, v iných sa vraj nemajú zberači na čo sťažovať. Jedným zo šťastlivcov je aj Jozef Hlavatý, ktorému sa však navyše podarilo objaviť raritný exemplár.

Chystáte sa cez víkend na hríby? Podeľte sa s nami o svoje "trofeje" aj vy a ich fotografie zasielajte na e-mailovú adresu fotky@topky.sk aj s krátkym popisom, kde sa vám na ne podarilo naďabiť. Vaše snímky radi zverejníme na našom portáli.

Hríbová celosvetová rarita na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip)

"Jozefovi Hlavatému z Hornej Marikovej sa podarilo nájsť takúto raritu. Nájsť totiž dubák rastúci "otcovi dubákovi" na hlave sa len tak nevidí," napísala nám čitateľka Dominika, podľa ktorej je jej otec celý život veľmi vášnivý hubár a rád trávi čas v horách pri hľadaní hríbov, keďže je to pre neho relax.

"Ten spomínaný „raritný“ hríb našiel 19. 9. 2013, no zo zásady otec „svoje miesta“ neprezrádza, takže známe je len že v horách v Hornej Marikovej," zahmlievala pre istotu lokalitu Dominika, ktorá na svojho otca "bonzla" aj to, že patrí medzi najlepších a najúspešnejších hubárov.

"Keď bol raz na hubách aj s manželkou doniesli ich toľko, že ich museli viezť na káre, my sme ich porozkladali na zem. Dokonca sa mu podarilo nájsť dubáky aj v decembri, či nájsť „trojhríb“," uviedla Dominika a ako dôkaz priložila nasledujúce fotografie.

Hríbová celosvetová rarita na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip)

Hríbová celosvetová rarita na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip)

Ostatný raritný hríb ho však vraj veľmi potešil, keďže sa za tie roky s niečím takým ešte nikdy nestretol, ani nič podobné nevidel. Podľa Dominiky si z neho však nespravia rodinnú relikviu, ale skončí pravdepodobne tak ako ostatné, nakrájaný v kapustnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu