Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Veľký požiar vo Švajčiarsku: Z podpaľačstva podozrievajú troch Slovákov!

Z horiacej haly stúpal čierny dym.
Z horiacej haly stúpal čierny dym. (Zdroj: YouTube)

SCHLIEREN - Vo švajčiarskom meste Schlieren neďaleko Zürichu vypukol vo štvrtok ráno veľký požiar, ktorý dostávalo pod kontrolu až 150 hasičov. Podľa tamojších médií horela hala s autami a kvôli blízkosti železničnej trate museli prerušiť aj vlakovú dopravu. Zaujímavé na prípade však je, že polícia zatkla troch Slovákov, ktorí sú údajne podozriví z podpaľačstva.

Vaše tipy

Na ulici Badenerstrasse v Schlierene došlo k požiaru, ktorý zachvátil sklad s vozidlami. Podľa kantonálnej polície všetky osoby v budove evakuovali a nikto nebol zranený. Výška škody sa pohybuje odhadom okolo niekoľko stotisíc švajčiarskych frankov.

Hovorca polície Stefan Oberlin uviedol, že do boja s ohňom nasadili až 150 ľudí. V pohotovosti boli aj záchranári a lekári. Požiar vypukol o 09:15, ale príčina vzplanutia je zatiaľ neznáma. Polícia už začala s vyšetrovaním prípadu a v súvislosti s ním zatkla troch Slovákov vo veku 27, 30 a 36 rokov, aby preskúmala dôvody, prečo sa zdržiavali v oblasti vzniku požiaru.

Svedkovia uviedli, že počuli niekoľko výbuchov a v čase masívneho rozšírenia plamene šľahali až do výšky 20 metrov. Okrem toho z miesta stúpal aj obrovský stĺp dymu, pre ktorý museli prerušiť dopravu na blízkej železničnej trati.

Oberlin ďalej informoval, že ohrozenie obyvateľstva nehrozí a kvalita vzduchu je v poriadku. Bolo podľa neho šťastím, že sa zmenil vietor a odnášal dym ďalej od mesta. Aj tak však železničná doprava stála až do pol piatej poobede. Z bezpečnostných dôvodov museli vypnúť aj trakčné vedenie. Tak isto polícia odkláňala motoristov a oblasť ohradila.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu