Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia hľadá nóbl "zlodejku": Podozrenie, že ukradla zlatý náramok s briliantmi za 2 500 eur!

Zlodejka hovoriaca česky ukradla v starožitníctve náramok za 2500 eur. Zobraziť galériu (4)
Zlodejka hovoriaca česky ukradla v starožitníctve náramok za 2500 eur. (Zdroj: archív Ž. M.)

BRATISLAVA – Poznáte ju? Na prvý pohľad veľmi distingvovaná, upravená dáma s vyberaným vkusom, no v skutočnosti zrejme prefíkaná zlodejka! S takouto zákazníčkou sa minulý týždeň stretla majiteľka jedného z bratislavských starožitníctiev v centre mesta, ktorá v eufórii z predaja prehliadla zlodejkinu odvrátenú tvár. Prišla tak o jeden zo svojich vzácnych náramkov z konca 19. až začiatku 20. storočia za 2500 eur. Jedinou záchranou v smutných dňoch môžu byť pre ňu zábery z bezpečnostných kamier, ktoré dlhoprstú dámu podozrivú zo zločinu, zachytili. Pomôžte ju nájsť!

Vaše tipy

Ku krádeži došlo minulý týždeň vo štvrtok krátko pred šiestou večer v obchode so starožitnosťami v centre mesta. Majiteľka má hlavu v smútku, no je rozhodnutá dlhoprstého zlodeja dolapiť. Zverejnila preto zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré zachytávajú podozrivú dámu priamo pri čine.

„Žena hovoriaca po česky mala záujem o prsteň pre "maminku k sedmdesiatinám", opísala nám osudné momenty nešťastná majiteľka a dodala, že pani pôsobila veľmi solídnym dojmom. „Môže mať okolo 38-45  rokov, je strednej štíhlej postavy, mala umelé riasy, dlhé červeno-oranžové nechty, na kabáte golier z líšky, husté tmavé vlasy, zrejme parochňu,“ dodala.

Zlodejka hovoriaca česky ukradla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Ž. M.)

Elegantne oblečenej zákazníčke ukázala viacero prsteňov. To jej však nestačilo. „Ďalej si vyberala náramky a jeden z nich ukradla,“ dodala okradnutá žena. Nóbl dáma mala využiť majiteľkinu nepozornosť, ktorú spôsobila iná zákazníčka, zrejme zlodejkina „parťáčka“. „Mala minimálne jednu komplicku, ktorá vošla neskôr,“ uviedla.

Na záberoch z bezpečnostných kamier, ktoré podozrivú zlodejku prichytili priamo pri čine, vidieť, ako si skúša dva náramky, pričom predavačke vráti už iba jeden. Druhý si ukryje do rukavičiek, ktoré si neskôr nenápadne vloží do vrecka kabáta. Distingvovane vyzerajúca pani, z ktorej sa vykľula "zlodejka", následne z obchodu odchádza so slovami, že „ide vyzdvihnúť peniaze od manžela a do desiatich minút sa vráti“. „Napodiv“ sa však v starožitníctve už nikdy neukázala.

Zlodejka - zostrih

Zlodejka hovoriaca česky ukradla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Ž. M.)

To, že majiteľke jeden zo vzácnych starožitných kúskov chýba, si všimla až na druhý deň. Neznámy zlodej mal naozaj vyberaný vkus, odcudzený náramok má vysokú hodnotu. „Bol to zlatý secesný náramok s niekoľkými briliantmi v cene 2500 eur,“ opísala ukradnutú vzácnosť vlastníčka, ktorá nešťastnú udalosť ešte v piatok nahlásila na polícii.

Zlodejka hovoriaca česky ukradla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Ž. M.)

Okradnutá majiteľka dúfa, že pomocou záberov z kamier sa podarí vreckárku vypátrať a starožitný náramok sa vráti do jej rúk. Ako nám prezradila, nebola to jej prvá skúsenosť s vypočítavými zákazníkmi. Väčšinu z nich však vraj od zlodejčiny odradia kamery. „Odkedy mám kamery, kradne sa menej,“ povedala. Tá posledná sa ale pozorným okom kamery nenechala rušiť, čo sa jej nakoniec môže vypomstiť.

Prípadom sa už totiž začala zaoberať polícia. „Policajti obvodného oddelenia v prvom bratislavskom okrese vyšetrujú okolnosti spáchania prečinu krádeže,“ povedala nám bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Tá teraz pátra po to totožnosti neznámej ženy na fotografiách z bezpečnostnej kamery a o pomoc žiada aj verejnosť.

Akékoľvek informácie, ktoré by pomohli k stotožneniu osoby na fotografiách, oznámte na bezplatné číslo polície 158, 09610/ 31 155, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu