Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tomu sa hovorí maxiúlovok: Jozef si z hory odniesol hríb väčší ako futbalová lopta!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Tip čitateľa, Jozef Šišulák)

PONICKÁ HUTA – Rastú! Zdalo sa, že tohtoročná sezóna hubárom veľmi nepraje, opak je však pravdou. Dokonalým príkladom je cenná trofej mladého hubára Jozefa, ktorý si z hubárskej misie odniesol obrovský hríb smrekový. Fotku s 1,4 kilogramovým hríbom nám do redakcie poslal jeho otec Jozef Šišulák.


Vaše tipy

Predpovede skeptických hubárov, že dlhotrvajúce sucho a pomerne teplé počasie zničilo podhubie väčšiny húb, sa nenaplnili a nadšenci tak z hôr odchádzajú s exkluzívnymi úlovkami. Jedným z nich je aj Jozef Šišulák ml., ktorý našiel na Ponickej Hute hríb, ktorý stojí za zmienku. Váži 1,4 kg, meria 28 cm a priemer jeho klobúka je 28 cm.

Okrem výnimočného úlovku si Jozef z prechádzky odniesol ďalšie dva menšie hríby smrekové a 10 bedlí. Pátračská misia trvala asi dve hodiny a spolu s otcom navštívili miesta, kde väčšinou hríby hľadajú. Jozefov otec je na syna patrične hrdý. „Na huby chodíme zväčša spolu už veľa rokov, povedal by som, že odjakživa. Tá lovecká vášeň je asi dedičná. Ja som chodil so svojím otcom a syn zase so mnou,“ uviedol pre Topky. Verí, že v tejto tradícii budú pokračovať aj ďalšie generácie.

Pochváľte sa aj vy vašimi úlovkami. Fotografie výnimočných hríbov či obrovských tekvíc a iných jesenných nádielok nám posielajte na fotky@topky.sk.

Jozef so svojím 1,4 kilogramovým úlovkom.
Zobraziť galériu (2)
Jozef so svojím 1,4 kilogramovým úlovkom.  (Zdroj: Tip čitateľa, Jozef Šišulák)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu