Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Podraz na klientoch: Za zážitky zaplatili, zábavu ani peniaze nedostali!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Adrenalínové zážitky, zaujímavé darčeky a atrakcie, na ktoré určite nezabudnete! To všetko ponúka internetová stránka www.uzisito.sk. Namiesto zážitkov si však užijete ťahanice o termíny a nesplnené sny! Českého majiteľa agentúry, ktorá poukazy na internete predáva aj naďalej, polícia pritom zadržala u našich západných susedov za niekoľko tisícový podvod! Na problém so spoločnosťou nás upozornili viacerí rozhorčení čitatelia.

Vaše tipy

Nedostupné telefóny, kopiace sa emaily v schránke agentúry a vysťahovaná predajňa. To je skutočnosť ostatných dní v čase, keď sa klienti pokúšajú dostať k svojim zážitkom. Či si však zábavu, za ktorú zaplatili nemalé peniaze, ešte niekedy užijú, je neisté. Stránka napriek problémom a nevybavovaniu predaných poukazov funguje naďalej.

Podraz na klientoch: Za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Anti-uzi si to)


Český majiteľ zážitkovej agentúry neplatil od roku 2009 účty a nevyplácal mzdy, uviedla polícia pre Brnenský denník. Prevádzkoval pritom niekoľko internetových stránok, kde si záujemcovia mohli kúpiť netradičný darček. Zoskok padákom, rafting, let balónom, horolezectvo či bagrovanie. To všetko ponúkala stránka uzisito.sk. Ľudia, ktorí si zážitok objednali, sa však prebúdzajú do krutej reality. Namiesto adrenalínových športov či relaxačných pobytov im ostal hnev, nesplnené sny, nevrátené peniaze a trestné oznámenie na polícii!

Dva roky jej nevedeli dať termín

Michaela Kameňárová dostala pred dvoma rokmi na narodeniny poukaz na zorbing, teda kotúľanie sa v nafúknutej plastovej guli dolu svahom. Hneď sa snažila skontaktovať s kompetentnou osobou zážitkovej agentúry. Nikto jej však nevedel dať voľný termín. „Najskôr sa vyhovárali na zlé počasie, potom na brigádničky, ktoré pomaly pracujú. Potom bola stále obsadená dráha v Čechách,“ povedala nám sklamaná zákazníčka.

Po čase jej pracovníčka agentúry povedala, že tento adrenalínový šport sa dá prevádzkovať iba v teplých mesiacoch. Pani Kameňárová sa teda ozvala na jar. „Situácia sa opakovala, nemali termín. Medzičasom mi vypršala ročná platnosť poukazu. Keďže mi nevedeli dať termín, predĺžili mi jeho platnosť o ďalší rok. Vtedy som si ešte pomyslela, že akí sú ochotní a seriózni,“ povedala nám so smiechom pani Kameňárová.

Peniaze má vymáhať od Hermana, ktorý sedí vo väzbe

Termín na zorbing sa nakoniec podarilo nájsť pred pár týždňami. Nie však na pôvodnej dráhe v Čechách, ale na Liptove. „Bolo mi to už jedno, už som chcela ten poukaz využiť,“ vysvetľuje nám podvedená zákazníčka. „Po tom, ako mi dali presný termín, mi prestali dvíhať telefón. O pár dní neskôr mi prišla SMS od pracovníčky agentúry, že jej šéf a majiteľ agentúry pán Lubomír Herman sedí vo väzení v Brne a že nevie, čo ďalej. Peniaze naspäť mám vraj vymáhať od neho,“ dodala Kameňárová.

Podvedení zákazníci podali hromadné trestné oznámenie

Keďže zodpovedná pracovníčka uzisito.sk prestala dvíhať telefón a ani na jedno z čísel uvedených na stránke uzisito.sk sa nedá dovolať, podvedená zákazníčka začala prípad riešiť sama. Obrátila sa na Slovenskú obchodnú inšpekciu, kde jej povedali, že má vypísať oficiálnu žiadosť o vrátenie peňazí. Dodones nedostala žiadnu odpoveď. Zozbierala ďalších zákazníkov, ktorých rovnako podviedli.

„Z mailov, ktoré mi poslali ostatní podvedení zákazníci, vyplýva, že všetkým dávala pracovníčka agentúry rovnaké argumenty, teda zlé počasie, žiadne voľné termíny a neschopné brigádničky,“  povedala nám podvedená klientka. „Spolu s ďalšími siedmimi sme podali hromadné trestné oznámenie na políciu. Všetkých, ktorí sa mi ozývajú, posielam rovno na políciu,“ dodala poškodená zákazníčka, ktorá si svoj adrenalínový darček už zrejme nikdy neužije.

Andrej využil služby portálu viackrát a bez problémov

Ozval sa nám aj čitateľ Andrej, ktorý cez tento portál objednal pre manželku relaxačnu masáž. Dostala termín, avšak masérka neprišla. „Rozhodli sme sa teda službu reklamovať najprv cez email, ktorý úplne odignorovali, neskôr aj telefonicky. To už však boli obidva zverejnené telefóny odpojené. Mal som také tušenie, že asi niečo nebude v poriadku,“ opísal nám svoju skúsenosť Andrej.

„Prešiel som si internet a na Facebooku som našiel skupinu Anti-uzi si to, kde som rýchlo pochopil, že svoje peniaze už nikdy neuvidím. uzisito.sk jednoducho oklamalo svojich klientov," uviedol. V minulosti pritom dvakrát využil služby spoločnosti a všetko prebehlo bez problémov. Nemal tak dôvod pochybovať o ich neserióznom prístupe. Po novej skúsenosti sa však prekvapený zákazník rozhodol pridať sa k hromadnej žalobe.

Majiteľ je obvinený zo 40 podvodov

Majiteľ zážitkovej agentúry čelí viacerým trestným oznámeniam súčasne. V Čechách je obžalovaný zo 40 podvodov, čo je podľa českej polície takmer polmiliónová škoda. Na Slovensku dlhuje nespokojným užívateľom zážitkovej stránky ďalšie tisíce eur.

Máte aj vy podobnú skúsenosť? Napíšte nám na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu