Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trapas v oblakoch: Slovenské aerolinky so slovinským znakom

Logo Slovakian Airlines pripomína slovinský znak Zobraziť galériu (3)
Logo Slovakian Airlines pripomína slovinský znak (Zdroj: SITA, Topky.sk)

BRATISLAVA – Nezmýlili si náhodou krajinu? Na Slovensku začína lietať letecká spoločnosť Slovakian Airlines, ktorej logo s troma špicatými vrchmi pripomína skôr slovinský znak ako ten slovenský. Bol to zámer alebo len nešťastná náhoda?

Na Slovensku začala fungovať letecká spoločnosť Slovakian Airlines, ktorej lietadlá dostali farby našej krajiny. Tak názov spoločnosti ako aj trikolóra evokujú pocit, že by lietadlá mali pripomínať Slovensko. Bohužiaľ, nie je to tak. Do tejto línie totiž nezapadá logo s trojvrším, ktoré sa nachádza v chvostovej časti lietadla. Nápadne sa totiž podobá na štátny znak Slovinska.

Či však išlo o zámer, sme sa nedozvedeli, spoločnosť na naše otázky nereagovala. Tomu, aby si zahraniční cestujúci zapamätali, že existuje rozdiel medzi Slovenskom a Slovinskom, však rozhodne neprispeli. Špicaté trojvršie namiesto troch oblých slovenských vrchov na trikolórovom podklade ich totiž môže ešte viac pomýliť. Už v minulosti sme boli svedkami viacerých trápnych situácií, keď si aj vysokí ústavní činitelia pomýlili tieto dve krajiny práve pre podobnosť v názve i vlajkách.

Prvé lietadlo Slovakian Airlines typu Boeing 737-500 pristálo na letisku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave v utorok 20. septembra. Ide o súkromnú leteckú spoločnosťou, ktorá je vo vlastníctve slovenského podnikateľa Arnolda Medzihradského a Michaila Bagdasarova z Ruskej federácie. Kapacita lietadla je 84 miest v turistickej triede a 24 miest v obchodnej triede. Po získaní potrebných licencií od decembra tohto roku plánuje spoločnosť poskytovať služby pravidelnej leteckej dopravy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu