Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pekelná noc Slovákov z Liverpoolu: Na vlastnej koži sme zažili výtržnosti!

Mladí Slováci zažili pekelnú noc v Liverpoole Zobraziť galériu (10)
Mladí Slováci zažili pekelnú noc v Liverpoole

LIVERPOOL/BRATISLAVA – Nepokoje, ktoré v Anglicku prepukli do vojny na uliciach, už zasiahli aj Slovákov. Topkám sa podarilo získať spoveď dvoch mladých ľudí Martina a Eleny, ktorí pracujú v Liverpoole a žijú v časti Toxteth. Pred ich domom totiž boli svedkami drámy, ktorú si zrejme zapamätajú na celý život.

Potom, čo sa výtržnosti vymkli spod kontroly a rozšírili z Londýna na sever Anglicka, zažili hrozivú noc aj dvaja Slováci.

 

Mladí Slováci zažili pekelnú
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

„Všetko vypuklo včera (pondelok) pred 23.00 hodinou v časti Toxteth L8. Práve sme sledovali správy z ostatných častí Anglicka, kde sa nepokoje stále stupňujú. V tom sme začuli neskutočný randál zvonku. Keď sme nakukli von z okna, nechceli sme veriť vlastným očiam. Všetko sa to dialo priamo pred našim domom. Behom sekundy tam bolo približne 100-150 mladých ľudí so zahalenými tvárami alebo s kapucňami, zobrali naše smetiaky do stredu cesty a začali ich podpaľovať . Ďalšia skupinka odtlačila dodávku stojacu priamo pred našimi oknami do stredu cesty a taktiež ju podpálili,“ hovorí o strašnom zážitku Martin, ktorý sa v tej chvíli bál , aby im nakoniec nepodpálili vandali aj dom, ako to bolo vidieť v Londýne, kde museli ľudia vyskakovať z okien.

Liverpool

„Bolo to niečo neskutočné. Triasli sme sa od strachu, aby nám nepodpálili budovu,“ opisuje dramatickú situáciu náš čitateľ. V Liverpoole to nikdy predtým nezažili, aj keď vedia, že žijú v štvrti, ktorá nepatrí medzi tie najbezpečnejšie. „Keď sme zavolali na políciu, len nám povedali, že vedia o situácii po celom meste a že máme zachovať pokoj, schovať sa a nevychádzať von. Hasiči prišli až po hodine a pol a uhasili horiacu dodávku a smetiaky a očistili cestu, aby bola prechodná,“ povedal nám Martin.

Mladí Slováci zažili pekelnú
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Polícia ich podľa slov mladého Slováka po skončení tejto drámy  nekontaktovala, ani sa nezastavila, či sú v poriadku, ale pravdou je, že museli riešiť výtržníkov, ktorí  pokračovali s vypaľovaním áut a rozbíjaním okien na ďalších uliciach. Aj po tomto zážitku si však mladý pár myslí, že nakoniec to muži zákona zvládli. „Potlačili dav, aby sa nedostal do centra, kde by to malo oveľa väčšie následky ako pár zhorených áut.  Od rána bola polícia na každom kúsku a monitorovali situáciu. Podľa posledných neoverených informácii sa výtržníci dostali do veľkého obchodného strediska v časti Speke na juhu Liverpoolu a začali rabovať obchody,“ hovorí Martin o momentálnej situácii v Liverpoole.  

Mladí Slováci zažili pekelnú
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

„My už len dúfame, že sa to nevráti do našej štvrte a všetko sa to upokojí,“ dodáva Slovák. Nám na Slovensku už zostáva len dúfať, že sa jeho želanie vyplní a nikto už nebude musieť zažiť taký šok ako on.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu