Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovensko v sobotu oslávi 100 dní do zavedenia eura

BRATISLAVA - Slovensko oslávi 100 dní do zavedenia eura vo všetkých krajských mestách v sobotu Dňom eura. V tento deň sa budú od 14:00 hod. vo všetkých krajských mestách organizovať informačno-zábavné podujatia.

Deň eura je podľa vedúceho pracovného výboru Národnej banky Slovenska (NBS) pre komunikáciu zavedenia eura Martina Šustra jedným z projektov v rámci informačnej kampane, ktorý bude možno najpútavejší. Občanom tak budú na námestiach jednotlivých miest sprístupnené praktické a užitočné informácie o novej mene, ako aj rôzne zábavné podujatia, či vystúpenia hudobných skupín.

Podľa vládneho splnomocnenca pre zavedenie eura na Slovensku Igora Baráta, jednotlivé mestá budú v tento deň spojené aj telemostom. V rovnaký deň vyrazí na slovenské cesty aj Euro mobil, ktorý prinesie všetky dôležité informácie o novej mene do viac ako 150 miest a obcí. Sto dní pred oficiálnym zavedením eura štartujú vo verejnoprávnej televízii aj dva nové televízne projekty.

Jedným z nich bude relácia "Ako vidím euro", ktorá je postavená na voľných výpovediach 100 slovenských osobností. Súbežne s týmto projektom sa bude vysielať aj relácia "100 otázok o eure". "Aj od týchto projektov očakávame, že prispejú k vytvoreniu priaznivej atmosféry pre zavedenie eura," doplnil vládny splnomocnenec Igor Barát na tlačovej besede venovanej plánovaným aktivitám pri príležitosti 100 dní do zavedenia eura na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu