Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Marian Kotleba ohlásil kandidatúru na prezidenta Slovenskej republiky

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BANSKÁ BYSTRICA - Kandidátom Ľudovej strany Naše Slovensko do budúcoročných prezidentských volieb bude predseda strany Marian Kotleba. Ako dnes povedal podpredseda strany Milan Uhrík, v ĽS NS dlho rozmýšľali, či postavia vlastného kandidáta, alebo niekoho podporia.

„Vzhľadom na formálne a odborné predpoklady sa predsedníctvo rozhodlo, že naším kandidátom bude Marian Kotleba,“ povedal Uhrík s tým, že strana má už pre kandidatúru garantovaných potrebných 15 poslancov NR SR. V klube ĽS NS je však len 14 poslancov. Uhrík nechcel prezradiť, kto by pridal pätnásty podpis.

Kotleba bude podľa Uhríka kandidovať ako občiansky kandidát. „Spúšťame preto petíciu na jeho kandidatúru,“ povedal. Pre kandidatúru je potrebných 15 000 podpisov občanov. „Prezidenta volia občania a nie poslanci, preto spúšťame petíciu. Sústredíme sa preto na zber podpisov, následne oznámime program a zreorganizujeme úlohy. Našou ambíciou je zozbierať podstatne viac ako je 15 000 podpisov voličov,“ dodal.

Ďalší prekvapivý kandidát

O post hlavy štátu sa bude v prezidentských voľbách uchádzať Oskar Fegyveres, svedok únosu Michala Kováča mladšieho. Informuje o tom portál noviny.sk na svojej internetovej stránke. Pre televíziu JOJ sa vyjadril Oskar Fegyveres, ktorý od piatku začína zbierať 15 tisíc podpisov.

"Táto myšlienka mi napadla, keď som videl na námestí ľudí. Ak sa mi to aj nepodarí, aspoň rozvírim politickú scénu," povedal pre televíziu JOJ Oskar Fegyveres. K Eduardovi Chmelárovi, Robertovi Mistríkovi pribudli tento týždeň dve mená. Zuzana Čaputová a Milan Krajniak. Záujem o prezidentskú stoličku má aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a predseda ĽS NS Marian Kotleba. Predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár tiež nevylúčil, že by sa mohol stať kandidátom jeho strany na post prezidenta.

Viac o téme: PrezidentKandidatúraMaria Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu