Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súd rozhodol o predĺžení väzby pre Zsuzsovú a ďalších obvinených: Rázne opatrenia pred novinármi

Rozhodovanie o predĺžení väzby pre Zsuzsovú a ďalších troch obvinených sa koná v banskobystrickej väznici. Zobraziť galériu (4)
Rozhodovanie o predĺžení väzby pre Zsuzsovú a ďalších troch obvinených sa koná v banskobystrickej väznici. (Zdroj: Jan Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA - Do Banskej Bystrice dnes priviezli všetkých štyroch obvinených vo veci úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na predĺženie ich väzby o sedem mesiacov.

O predĺžení väzby pre Alenu Zsuzsovú a ďalších troch obvinených rozhodol Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. Pojednávanie sa však nekonalo ako obyčajne na súde, ale v Ústave na výkon trestu, teda vo väznici. 

PRÁVE TERAZ Súd v Pezinku rozhoduje o Kočnerovi v kauze zmenky

Všetkých štyroch obvinených tam priviezli okolo pol deviatej ráno, každého v inej čiernej dodávke. Podľa našich informácií pojednávanie vo väznici je opatrenie najmä pred záujmom médií. 

Rozhodovanie o predĺžení väzby
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Po niekoľkých hodinách sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o predĺžení väzby pre všetkých štyroch obvinených. Informovala o tom hovorkyňa Katarína Kudjáková. 

Podľa hovorkyne ÚŠP Jany Tökölyovej prokurátor doručil na ŠTS návrh na predĺženie väzby na štyroch obvinených o maximálne povolenú hranicu, to je o sedem mesiacov. Podľa doterajších informácií Zsuzsová mala za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó strieľať, Miroslav Marček strelca doviezť na miesto činu a Zoltán Andruskó bol sprostredkovateľom.

Rozhodovanie o predĺžení väzby
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Objednávateľom vraždy novinára má byť podnikateľ Marian Kočner, ktorý je väzobne stíhaný v kauze tzv. televíznych zmeniek.

Rozhoduje sa aj o Kočnerovi

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v rovnaký deň, ako o obvinených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, rozhoduje aj o Marianovi Kočnerovi vo veci falšovania zmeniek televízie Markíza. 

Zároveň senát rozhoduje aj po tom, čo podnikateľa nedávno obvinili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Marian Kočner sa pondelňajšieho neverejného zasadnutia na ŠTS nezúčastňuje, pretože dal svojmu obhajcovi Marekovi Parovi súhlas na konanie v jeho neprítomnosti.

Para krátko pred zasadnutím uviedol, že k veci sa vyjadrí až po rozhodnutí senátu ŠTS. Procesného úkonu sa zúčastňuje aj dozorový prokurátor ÚŠP Ján Šanta. Zasadnutie môže trvať aj niekoľko hodín.

Viac o téme: Alena ZsuzsováMiroslav MarčekZoltán AndruskóTomáš Szabó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu