Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie na Petra Tótha za ohováranie

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Advokát Daniel Lipšic podáva trestné oznámenie na Petra Tótha za trestný čin ohovárania. Informoval o tom na sociálnej sieti. Lipšic mohol podľa Tótha vynášať informácie z vyšetrovacieho spisu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

"Nikdy som z vyšetrovacieho spisu novinárom nevyniesol žiadnu informáciu. O výpovedi Petra Tótha som nemal ani len vedomosť. Práve, naopak, od začiatku vyšetrovania som opakovane upozorňoval dozorujúcich prokurátorov na úniky informácií. Bolo to aj deň pred prvým zásahom, keď pár novinárov už disponovalo informáciou o čase akcie. Opakovane som komunikoval aj s novinármi, aby informácie, ktorými disponovali, nezverejnili, aby tak nebolo ohrozené vyšetrovanie," povedal Lipšic. Podľa Lipšica sa Tóth snaží vyhnúť vlastnej trestnej zodpovednosti a pokračuje v diskreditačných kampaniach. 

Bývalému šéfovi kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Tóthovi mal podnikateľ Marian Kočner minimálne pol roka platiť za sledovanie viacerých novinárov. Informoval o tom v pondelok (22. 10.) Denník N s tým, že Tóth mal o tom vypovedať na polícii, ktorej sa sám prihlásil po zadržaní podozrivých z vraždy Kuciaka a jeho snúbenice.

Tóth tieto informácie odmietol a tvrdí, že denník klame a skresľuje informácie. Zdrojom novinárky mohol byť podľa Tótha advokát poškodených Lipšic. Tvrdí, že výpoveď s jeho menom a podpisom vo vyšetrovacom spise nie je a jeho priznanie neexistuje.

Viac o téme: Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu