Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prejav spolupatričnosti: V deň plánovanej svadby Jána a Martiny bude v Gregorovciach koncert

(Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

PREŠOV - V deň plánovaného sobáša Martiny Kušnírovej a novinára Jána Kuciaka v sobotu 5. mája sa ich rodiny zídu v Gregorovciach v Prešovskom okrese. Ako prejav spolupatričnosti sa v tento deň v rodnej obci Martiny uskutoční Koncert pre Martinu a Jána, pripravovaný so súhlasom ich rodín. Uctiť si pamiatku zavraždenej dvojice si spolu s príbuznými prídu viacerí ich obľúbení umelci ako aj ďalšie mená slovenskej a českej scény. Informoval o tom PR manažér Edo Kopček.

Podujatie sa začne o 14:00 svätou omšou v miestnom kostole Narodenia Panny Márie. Koncert bude od 16.00 na futbalovom ihrisku. Vystúpia na ňom Jana Kirschner, Sima Martausová, Para, Vec a Zuzana Mikulcová, Konvergencie Quartet – Jozef Lupták, Marián Svetlík, Andrej Baran, Julián Veverica, Michael Kocáb a Karpatské chrbáty, Bez ladu a skladu, Chiki liki tu-a, Sendreiovci, Longital, B Complex, Živé kvety, Puding pani Elvisovej, Štefan Štec a Ľudová hudba Hornád i zbor Gregos z Gregoroviec. Súčasťou akcie budú aj vizuálne diela, na veľkoplošnej obrazovke premietnu výber z reakcie vizuálnych umelcov. Svoju sochu „Spojili nás“ vystaví Martin Dzurek a Jano Vajsábel, Rudo Sikora pripravuje dielo Stretneme sa a zanecháme stopu.

Ako uviedol organizátor koncertu Michal Kaščák z Pohoda Festival, s.r.o., hlavným posolstvom koncertu je spolupatričnosť s rodinami Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka. „Slobodné umenie potrebuje pre svoju existenciu slobodu, za ktorej obranu zomreli Martina s Jánom. Koncert v deň ich plánovanej svadby má v sebe symboliku stretnutia – v ten deň sa mali ich prostredníctvom spojiť dve rodiny. Veríme, že podujatie a odkaz Martiny a Jána spojí veľa ľudí, ktorým záleží na našej krajine,“ zdôraznil Kaščák. Z prešovskej hlavnej stanice bude od 13.00 do Gregoroviec a späť premávať kyvadlová doprava, stáť bude aj pri Trojici a pri Šariš parku vo Veľkom Šariši. Okrem Pohody sa na akcii podieľa klub Stromoradie a obec Gregorovce.

Viac o téme: KoncertJán KuciakMartina KušnírováGregorovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu