Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Dojímavé gesto vysokoškolákov: Výstava na pamiatku Jána Kuciaka

Študenti Paneurópskej súkromnej školy otvorili výstavu Jána Kuciaka. Zobraziť galériu (2)
Študenti Paneurópskej súkromnej školy otvorili výstavu Jána Kuciaka. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Študenti súkromnej Paneurópskej vysokej školy v Bratislave sa rozhodli, že si uctia pamiatku zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Aby sa na jeho prácu nezabudlo, v galérii Karola Kállaya, ktorá je v priestoroch školy, vyvesili 630 strán textu. Výstava kompletne mapuje jeho novinársku prácu.

Vernisáž PEVŠ s článkami Jána Kuciaka

Výstavu Jána Kuciaka otvorila dnes dekanka Iveta Radičová spolu s investigatívnym novinárom Marekom Vagovičom. "Tragédia, ktorá zobudila Slovensko, je symptómom zlyhania a únosu štátu. Politika bez princípov, bohatstvo bez práce, inteligencia bez múdrosti, náboženstvo bez viery, obchody bez morálky, veda bez ľudskosti a láska bez záväzku a obeti, nie je spoločnosť, v ktorej dokážeme byť spokojní a šťastní," povedala na úvod dekanka Radičová.

V piatok vyjdú do ulíc aj študenti: Nedôvera v elity narastá, výzva akademikom

Slova sa ujal aj Marek Vagovič, ktorý sa výstavy zúčastnil na žiadosť študentov, ktorí výstavu organizovali. Práve on bol tým, ktorý úzko spolupracoval s Jánom Kuciakom. "Keď nás teraz zlomia, ďalšia šanca už nemusí prísť. Pravda a slušnosť musí zvíťaziť nad zlom a bezcharakternosťou," povedal Vagovič.

"Je veľkou tragédiou, že až po smrti nášho kolegu si aj širšia verejnosť začína uvedomovovať, že práca investigatívneho novinára je často na hrane. Janko bol takou elitou medzi novinármi. Robil to nenápadne, no išiel do hĺbky a postupne vyskladal celý obraz," dodal Vagovič.

Novinári na výstave Jána
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Na otvorenie výstavy prišli aj významní novinári, ktorí odpovedali na otázky študentov. Okrem textov Jána Kuciaka, môžete v galérii Karola Kállaya vidieť aj fotografie zo zhromaždení za Slušné Slovensko, ktorých sa študenti zúčastňujú.

Viac o téme: VraždaŠtudentiJán KuciakPEVŠ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu