Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dekanka Radičová varuje: Slovensko sa musí spamätať, vražda Kuciaka je výstrahou

Dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy Iveta Radičová Zobraziť galériu (2)
Dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy Iveta Radičová (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Paneurópska vysoká škola prijala informáciu o vražde reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej s hlbokým zármutkom a pobúrením.

Ak sa spoločnosť a štátne orgány nespamätajú, bude mať tento strašný skutok efekt výstrahy pre ostatných novinárov či občanov. Tiež môže mať vážny dopad na slobodu slova a novinársku prácu, píše sa v stanovisku Paneurópskej vysokej školy, pod ktoré sa podpísali rektor Juraj Stern a dekanka Fakulty masmédií Iveta Radičová. Ako ďalej píšu, zostáva len povzbudiť k vytrvaniu a v aktivite všetkých novinárov a občanov, ktorí sa zasadzujú za presadzovanie právneho štátu dodržiavajúc princíp, ktorý je pre prácu novinára najťažší, a to hľadanie faktov a odhaľovanie pravdy. Stanovisko Paneurópskej vysokej školy agentúre SITA poskytla marketingová manažérka školy Katarína Holetzová

Vo Veľkej Mači zastrelili reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho priateľku. Úkladná vražda reportéra pravdepodobne súvisí s jeho investigatívnou činnosťou, informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Viac o téme: Iveta RadičováPaneurópska vysoká školaJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu