Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ups! Predvolebná rana v Bratislave: Valla a rakúskych fašistov spája... tento záhadný muž

Matúš Vallo a Slobodná strana Rakúska. Zobraziť galériu (6)
Matúš Vallo a Slobodná strana Rakúska. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Komunálne voľby sú za dverami a kampane kandidátov na starostov, poslancov a primátorov miest a obcí vyvrcholili. Jedným z najsilnejších kandidátov na primátora Bratislavy je aj Matúš Vallo, ktorý má výraznú podporu strán Progresívne Slovensko a Spolu. Stratégiu jeho kampane má však na starosti Michal Repa, ktorý pracuje ako šéf európskych stratégií v agentúre Shaviv. Jej služby nie tak dávno využila aj rakúska strana zložená z bývalých nacistov.

Hodnoty Progresívneho Slovenska a Slobodnej rakúskej strany sú diametrálne odlišné. Kým strana, ktorá výrazne podporuje najsilnejšieho kandidáta, sa hlási k liberálom, rakúska strana si postavila svoju kampaň na boji proti moslimom a Rómom. Ide o krajne pravicovú stranu, ktorú založili bývalí nacisti a dodnes zastávajú rasistické a antisemitské názory. 

Zaujímavosťou je, že Matúšovi Vallovi v stratégii kampane radí Michal Repa, ktorý je členom agentúry Shaviv. Práve táto agentúra stála za kampaňou Slobodnej strany Rakúska.

Michal Repa pracuje v agentúre Shaviv.
Zobraziť galériu (6)
Michal Repa pracuje v agentúre Shaviv.  (Zdroj: Reprofoto/Shaviv)

Tím agententúry Shaviv.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Shaviv)

„Nemám žiadnu reklamnú agentúru, ktorá by zastrešovala celú moju kampaň. Prvé video nám robil napríklad Jonáš Karásek, druhé video Peter Ehrenberger. Grafiku nám robí skvelý Martin Bajaník, stratégiu kampane nastavuje Michal Repa a sociálne siete spravuje Miroslav Kolárik," povedal Vallo v ankete Denníka N, ktorá vyšla pod názvom Nesrovnal a Mika nechcú povedať, koho chcú do vedenia mesta, Vallo a Mrva prezradili viac.

Heinz Christian Strache s Marie Le Penovou.
Zobraziť galériu (6)
Heinz Christian Strache s Marie Le Penovou.  (Zdroj: Profimedia)

Hodnoty Progresívneho Slovenska sú diametrálne odlišné
Zobraziť galériu (6)
Hodnoty Progresívneho Slovenska sú diametrálne odlišné  (Zdroj: FB/Progresívne Slovensko)

Reprezentujem svoje vlastné hodnoty

Matúš Vallo a rovnako aj Progresívne Slovensko však prezentujú úplne odlišné hodnoty. Pýtali sme sa preto kandidáta na primátora, či mu neprekáža, že v kampani mu radí aj človek z agentúry Shaviv. 

"Spájať mňa akýmkoľvek spôsobom s extrémizmom je úplne scestné. S našou skupinou Para sme vystupovali na desiatkach antifašistických akciách, na každom CD našej skupiny máme preškrtnutý hákový kríž a môj striktne odmietavý postoj k fašizmu, xenofóbii a extrémizmu je všeobecne známy a je nemenný," reagoval na otázky Vallo. 

Kampaň mu nerobí agentúra, ale pomáhajú mu v nej rôzni profesionáli. "Každý z nich predtým pracoval na rôznych kampaniach či odborných projektoch a ich prehľad si naozaj nevediem. To neznamená, že reprezentujem hodnoty či politické postoje kohokoľvek iného, ako svoje vlastné," dodal Vallo. 

Viac o téme: VoľbyMatúš Vallo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu