Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Taxidermia: Tri príbehy, tri generácie, traja muži

Provokatívny, veľmi svojrázny, extrémny a osobito poňatý film
Provokatívny, veľmi svojrázny, extrémny a osobito poňatý film (Zdroj: Outnow)

BRATISLAVA - Počas šiestich festivalových dní na Divadelnej Nitre čakajú na divákov projekcie piatich súčasných európskych filmov, ktoré získali nielen pozitívne divácke ohlasy, ale aj ocenenia na prestížnych filmových festivaloch. Jedným z nich je aj koprodukčný film maďarského režiséra Györgya Pálfiho Taxidermia.

Tri príbehy. Tri generácie. Traja muži – starý otec, otec a syn… Jeden túži po láske, druhý po úspechu, tretí po nesmrteľnosti. A všetkých spája jeden bizarný a šokujúci svet. Príbehy, odohrávajúce sa v troch odlišných obdobiach, sa snažia nastaviť zrkadlo zvrátenej dobe a spoločnosti nadsadenou formou. Film dehonestujúco zosmiešňuje nielen ľudské potreby i smrť. Absencia morálky a bizarnosť príbehov prekračujú hranice „zdravého rozumu“.

Provokatívny, veľmi svojrázny, extrémny a osobito poňatý film – podobenstvo novodobých dejín maďarskej spoločnosti. Historické fakty sa tu miesia so surrealizmom i prvkami hnusu a provokácie. Za základ príbehu použil režisér filmu György Pálfi dve z poviedok Lajosa Partiho Nagya.

Filmový klub UKF Nitra (aula UKF, Tr. A. Hlinku 1)
Sobota 22. 9. 2007, 13.00 – 14.31

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu