Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kauza Hedviga: Opäť ožila v maďarských médiách

Hedviga Malinová trvá na tom, že vlani v auguste ju napadli dvaja mladíci. Zobraziť galériu (21)
Hedviga Malinová trvá na tom, že vlani v auguste ju napadli dvaja mladíci.

BRATISLAVA - Slovenská polícia sa nenechá „pomýliť“, Polícii nestačí výpoveď svedka, Polícia sa nezaoberá svedkom Malinovej... Pod takýmito titulkami uvádzajú viaceré maďarské internetové denníky vývoj v kauze študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej.

Dôvodom je výpoveď Nitrana Zdena K., ktorý pred dvoma týždňami médiám potvrdil, že Hedviga neklamala a polícii označil totožnosť jedného z útočníkov. Denník Új-Szó tvrdí, že podľa slovenskej polície muž, ktorý sa vyjadril v prospech nitrianskej študentky, nepovedal nič také, čo by odôvodňovalo otvoriť už uzavreté vyšetrovanie.

Odvoláva sa na vyjadrenia policajného hovorcu Martina Korcha. „Boli vytrhnuté z kontextu. Výpoveď Zdenka K. analyzujeme. O ďalšom postupe sa ešte nerozhodlo. Trestné stíhanie vo veci je zastavené, pretože skutok sa nestal tak, ako bol oznámený,“ dodal Korch.

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka zamietol sťažnosť Malinovej advokáta Milana Kvasnicu, v ktorej namietal zaujatosť nitrianskych vyšetrovateľov a prokurátorov. Kvasnica tvrdí, že Zdeno K. by mal byť vypočutý ako svedok, keďže jeho výpoveď svedčí v prospech Malinovej a preukazuje, že sa nedopustila trestného činu. Po tom, ako vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci útoku, Hedvigu Malinovú obvinili z krivej výpovede.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu