Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Medzinárodný dramaturgický workshop MIDPOINT opäť na Art Film Feste

MIDPOINT
MIDPOINT (Zdroj: midpoint-center.eu)

V nadväznosti na úspešný úvodný ročník sa aj tento rok v rámci Art Film Festu uskutoční druhé pokračovanie medzinárodného programu dramaturgických workshopov MIDPOINT, do ktorého je zapojených päť európskych vysokých filmových škôl – bratislavská VŠMU, pražská FAMU a filmové školy v Lodži, Budapešti a Bukurešti.

Cieľom programu MIDPOINT je ponúknuť študentom a čerstvým absolventom dramaturgiu ich projektov a podporiť spoluprácu scenáristu, režiséra a producenta pri vývoji filmového projektu. Realizácia programu sa opäť uskutoční formou dvoch intenzívnych workshopov. Prvý sa koná v rámci Art Film Fest Trenčianske Teplice a druhý v auguste v Českej republike.

Intenzívny pracovný program MIDPOINTu v Trenčianskych Tepliciach potvrvá celý festivalový týždeň. Vyše tridstať účastníkov z piatich krajín reprezentuje spoločne šestnásť vybraných filmových projektov nachádzajúcich sa na úrovni treatmentov a prvých verzií scenára. Pod dozorom viacerých renomovaných tútorov z oblasti filmovej scenáristiky, dramaturgie, réžie a kreatívnej produkcie budú účastníci programu nielen intenzívne pracovať na svojich textoch, ale aj analyzovať iné filmy, skúšať svoje projekty prezentovať verejne na tzv. pitching fórach, navštevovať prednášky z rôznych oblastí, nadväzovať prvé modely vzájomnej medzinárodnej spolupráce.   

Okrem svojho uzavretého odborného programu MIDPOINT v spolupráci s Art Film Festom do Trenčianskych Teplíc prinesie aj svetoznámeho a renomovaného scenáristu Jean-Claude Carrièra, ktorý bol okrem iného dvorným spoluatorom filmov Luisa Buñuela a je dlhoročným spolupracovníkom Miloša Formana. Jeho prednáška s besedou sú otvorené širokej verejnosti a uskutočnia sa 23. júna o 18h v Kúpeľnej dvorane.

Partnerom programu na Slovensku je CHARACTER: Film Development Association.

Program MIDPOINT je podporený programom MEDIA,  Audiovizuálnym fondom (SR) a Ministerstvom kultúry Českej republiky.

Viac informácií o podujatí: www.character-fda.eu, www.midpointcenter.eu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu