Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Banku prepadol v kostýme Dartha Vadera!

Darth Vader s pištoľou v ruke.
Darth Vader s pištoľou v ruke.

NEW YORK - S balíkom peňazí ušiel z banky na Long Islande lupič oblečený ako Darth Vader z Hviezdnych vojen. Zamestnancov pobočky Chase bank ohrozoval pištoľou.

Detektívi tvrdia, že zlodej vošiel do banky krátko pred poludním. Na hlave mal masku a helmu, oblečený bol do tmavomodrého plášťa. Jediná časť jeho obleku, ktorá nebola súčasťou kostýmu, boli maskáčové nohavice. A mal vraj aj pištoľ, nie svetelný meč.

Detektív William Lamb povedal novinárom, že zrejme len jeden zákazník si nemyslel, že je to naozajstná lúpež. Na záznamoch priemyselnej kamery je vidieť, ako sedí na zemi. "Tento klient si myslel, že je to nejaký žart, a nie vážny pokus o krádež," povedal Lamb pre Daily News.

Jediný popis, ktorý polícia dostala, bola výška zlodeja. Bol vysoký 1,8 metra. Svedkovia ho videli, ako uteká cez parkovisko. "Pripadalo mi to dosť komické, ale pomyslel som si, že ten chlap zrejme nutne potreboval nejaké peniaze," povedal pre New York Post Michael Aloisio, ktorý pracuje v neďalekej reštaurácii. "Mal celý kostým," dodala Louie Linová, ktorá pracuje v čínskej reštaurácii v nákupnom centre, kde je aj banka, a tiež lupiča videla.

Hovorca banky Mike Rusco odmietol prípad komentovať. Neuviedol ani sumu, s akou lupič utiekol. Povedal len, že bankový úradníci s políciou pri vyšetrovaní spolupracujú. Krádež bola tento rok v okrese Suffolk už pätnásta. Vlani tam zaznamenali 30 bankových lúpeží.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu