Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lietadlá núdzovo pristávali na rieke aj na diaľnici

Lietadlo muselo núdzovo pristáť na rieke
Lietadlo muselo núdzovo pristáť na rieke

ALBUQUERQUE/TULSA/CHICAGO - Pilotom malých lietadiel sa zrejme začala sezóna, len počas víkendu zaznamenali v USA niekoľko núdzových pristátí. Prvé pristávalo na diaľnici pri Albuquerque v Novom Mexiku. Pilot, ktorému na jeho experimentálnom ultraligthe Quckie podľa miestnej televíznej stanice KOB vysadil motor, vyviazol bez zranení.

Ďalší pilot pristával na hladine rieky Arkansas v Oklahome. Lietadlu vysadil motor práve vo chvíli, keď sa pripravoval na pristátie a nemal príliš času na rozmýšľanie. „Rieka vyzerala v tej situácii naozaj ako dobré a široké letisko“, povedal pre AP pilot Homer Woolslayer. Ako priznal, mal tréning pre podobné situácie, takže prevzal riadenie od svojho priateľa a pristál na vode. Muži zostali na piesočnom nánose uprostred rieky, kým ich neprišli vyzdvihnúť hasiči. Celé nedeľné dopoludnie potom riešili, ako dostať lietadlo zo stredu rieky na breh.

Krušné chvíle zažilo aj šesť osôb vrátane dvoch detí na palube lietadla neďaleko Wheelingu v americkom štáte Illinois. Ako uviedla miestna televízia ABC7, pilot bol nútený núdzovo pristáť, keď pri zrážke s dvoma jeleňmi poškodil podvozok lietadla. Napriek tomu sa mu s lietadlom typu Piper Seneca podarilo pristáť bez ujmy pre cestujúcich.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu