Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Belinda Carlisle: Nikdy som nebola na bále

Belinda Carlisle otvorí tohtoročný Ples v opere. Zobraziť galériu (6)
Belinda Carlisle otvorí tohtoročný Ples v opere. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Americká speváčka Belinda Carlisleová prišla do Bratislavy, aby sa prvýkrát v živote zabavila na plese. Novinárom dnes prezradila, že si preto kúpila nové šaty, ale tancovať valčík sa nenaučila.

Aj keď Ples v opere, ktorý v sobotu otvorí, bude pre ňu prvým a nevie, čo ju čaká, plánuje sa zabávať až do rána. "Ak ma niekto požiada o tanec, budem tancovať. Naučiť valčík sa mi nepodarilo, tak, ak sa k nemu dostanem, bude to vtipné," povedala Carlisleová. "Je to prvýkrát, čo otváram bál. Keďže som z punkrockového prostredia, operu som objavila pred desiatimi rokmi," dodala speváčka, ktorá sa vraj na Bratislavu tešila mesiace vopred, lebo rada spoznáva nové mestá. Plesové šaty v skrini nemala, tak si ich musela zháňať. Vybrala si čierne, lebo touto farbou vraj nič nepokazí.





Interpretka úspešných hitov ako Heaven Is a Place on Earth či Circle in the Sand novinárov očarila nielen skromným vystupovaním, ale aj mladistvým výzorom. "Kedysi som veľmi pila, dnes nepijem, nefajčím, cvičím jogu," prezradila Carlisleová, ktorá v auguste oslávi 50. narodeniny.

"A som šťastná, lebo už 30 rokov spievam, môžem si vyberať, čo chcem robiť a stále mám veľa práce," poznamenala Carlisleová, ktorá bude v lete koncertovať na niekoľkých festivaloch. Už teraz chystá skladby na nový album, naposledy vlani vydala svoju siedmu platňu Voila, ktorú naspievala po francúzsky.





Práve vo Francúzsku totiž Američanka našla pred 14 rokmi druhý domov. "Francúzi ma nemajú veľmi radi, lebo som naspievala cover verzie ich známych hitov. Ale urobila som to pre anglické publikum, aby spoznali francúzske piesne," vysvetľovala speváčka, ktorá veľa času trávi aj vo Veľkej Británii a v USA.

Ples v opere, ktorý štartuje sezónu bálov, už v minulosti otvárali nemenej známe tváre svetového šoubiznisu. Otvárací gong v historickej budove Slovenského národného divadla rozoznela aj Gabrielle, Mireille Mathieuová, či Lisa Stansfieldová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu