Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Austrálsky hrdina zachránil milióny detí: Napriek vysokému veku má stále cieľ!

Hrdina James svoj
Hrdina James svoj "dar" rozhodne nepremárnil (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Každý deň niekto na svete urobí malý hrdinský skutok, aj keď sa o tom možno nikto nedozvie. Austrálčania sú pyšní najmä na Jamesa Harrisona, ktorý za 77 rokov svojho života totiž stihol zachrániť nie jeden život, ale rovno 2,4 milióna životov. A ešte k tomu životy nenarodených detí!

Ako je to možné? James totižto pravidelne daruje krvnú plazmu a vzhľadom na jej vzácne zloženie, je schopný pomôcť ženám čakajúcim dieťa s odlišným Rh faktorom, aký majú ony samé. James daroval svoju krv už viac ako tisíc krát! Jeho cieľ je dosiahnuť počet 1111 darcovstiev.

James sa rozhodol darovať krv po tom, ako strávil tri mesiace v nemocnici ešte vo veku 14 rokov. Museli ho operovať a pritom spotrebovali až 13 litrov nenahraditeľného moku! Vtedy si uvedomil, aká je krv dôležitá a že by mal svoju trošku vrátiť. Následne u neho objavili "liek", ktorý tehotným ženám umožňuje bojovať z takzvanou Rhesus disease.

Volajú ho Muž so zlatou rukou a okrem cudzích matiek zachránil život aj svojej druhorodenej dcére Tracey. Jeho príbeh už médiá niekoľko krát spracovali, no James je napriek svojim zásluhám veľmi skromným mužom. Keď oslavoval svoju tisícu návštevu, stačila mu úplne jedna malá torta.

Hrdina zachránil milióny detí

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu