Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neodhaliteľné heslo: Študent vymyslel jednoduchý spôsob, ako vypiecť s hackermi

Sam Crowther mal unikátny nápad, ako odstrániť otravné zadávanie hesiel.
Sam Crowther mal unikátny nápad, ako odstrániť otravné zadávanie hesiel. (Zdroj: vimeo)

SYDNEY/LAS VEGAS - V tomto roku sa sny všetkých velikánov v oblasti nielen komunikačných technológií stali skutočnosťou. Svet využíva viac mobilných zariadení ako je ľudí na zemi. Na rôzne účty, ako sú pracovné maily, súkromné chaty či sociálne siete sa tak zaeviduje sedem miliárd registrácií každý deň!

Podľa Richarda Clarkeho, bezpečnostného IT technika v Bielom dome, je práve prihlasovanie sa zamestnancov cez mobilné zariadenia do firemných mailových schránok najnovšou a najväčšou bezpečnostnou hrozbou. Zároveň 90 percent kyber zločinov spáchaných na najväčších firmách v roku 2012 sa stalo kvôli zlyhaniu zabezpečovacieho systému a slabým heslám.

Zároveň, na malých mobilných zariadeniach človek často pochybí pri zadávaní hesla, keďže smartfóny a tablety majú malé klávesnice. To je pre užívateľa frustrujúce. Austrálsky študent Sam Crowther si povedal, že musí existovať jednoduchšia a bezpečnejšia cesta, ako sa dennodenne prihlasovať do svojich aplikácií.

Odpoveďou je unikátne heslo uSig (z ang. Unique Signature), ktoré Sam prezentoval na nedávnej konferencii PaaswordCon v Las Vegas. V duchu hesla „Obrázok je viac ako 1000 hesiel“ program pretaví fotografiu na 512 znakov dlhé heslo, ktoré zlodeji nemajú šancu vypátrať. Fotografií má človek v počítači uložených veľa, stačí si len zapamätať, ktorú si vybral a neustále ju požívať, v prípade potreby ju môže zároveň kedykoľvek zmeniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu