Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Záhadná smrť netere: Bratovi českého herca sa pomstili... Brutálne násilie!

Jaroslav Moučka Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Moučka (Zdroj: ČT)

PRAHA - Známy český herec sa musel vyrovnať nielen s tým, že jeho brat páchal zverstvá... Pomsta sa totiž obrátila proti neteri Jaroslava Moučku, ktorá si ako dieťa prešla brutálnym násilím a nakoniec predčasne zomrela.

Jaroslav Moučka sa narodil 9. novembra 1923. Vyučil sa za strojníka a sústružníka a tejto profesii sa venoval počas vojny. Svoju kariéru herca začal ako ochotník a pôsobil vo viacerých regionálnych divadlách. Od roku 1953 bol členom Divadla na Vinohradoch. 

Galéria: Jaroslav Moučka

Začiatkom 50. rokov sa začal objavovať aj vo filmoch. Zahral si v snímkach ako Smrt si říká Engelchen, Markéta Lazarová, Světáci, Smuteční slavnost, Ucho, Pěnička a Paraplíčko, Babička, Z pekla štěstí a v mnohých ďalších. 

Objavil sa aj v seriáloch Záhada hlavolamu, F. L. Věk, Chalupáři, Nemocnice na kraji města, My všichni školou povinni, Synové a dcery Jakuba skláře, Zlá krev, či Život na zámku. 

Záhadná smrť netere: Bratovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Herec bol zarytým komunistom, no odsúdil činy svojho brata. Milan Moučka bol podľa českých médií sadistický vyšetrovateľ vtedajšieho režimu, ktorý sa nevyhýbal ani mučeniu. „Mal som brata veľmi rád. Ale keď som sa dozvedel, čo robí... Prestal som sa s ním rozprávať. Bolo to ťažké životné rozhodnutie... Celé roky, keď bol hore, sa o nás nezaujímal,” povedal Moučka pre Aha! 

Za zverstvá svojho otca údajne zaplatila jedna z Milanových dcér. „V škole sa hovorilo, že ju asi ako desaťročnú prepadla partia bývalých väzňov, ktorí sa chceli pomstiť za to, ako k nim hlavný vyšetrovateľ ŠtB Moučka správal. Vraj ich niekoľko vyskákalo z auta a nechutne ju znásilnili,” uviedol pre Aha! jeden z jej spolužiakov. 

Neter známeho herca sa nakoniec dožila len nízkeho veku. Ako 25-ročná zomrela za záhadných okolností. Jej smrť sa pripisuje traume, ktorá ju sužovala po tejto hroznej udalosti z detstva. 

 

Záhadná smrť netere: Bratovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Jaroslav Moučka zomrel 26. decembra 2009 vo veku 86 rokov. Už dlhšie ho sužovali rôzne zdravotné problémy, trpel aj Parkinsonovou chorobou. 

Viac o téme: Jaroslav Moučka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu