Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Herečka z Bonda podvádzala: Tajila svoj vek, aby...

Lois Maxwell Zobraziť galériu (2)
Lois Maxwell (Zdroj: EON Productions)

FREMANTLE - Pozná ju každý fanúšik Jamesa Bonda, v 14-tich filmoch si totiž zahrala sekretárku Moneypenny. Predtým pôsobila v armáde, kam utiekla z domu ako 15-ročná a samozrejme, svoj vek nepriznala. Dnes si pripomíname 16 rokov od smrti herečky Lois Maxwell.

Lois Maxwell sa narodila 14. februára 1927 v Kanade. Ako 15-ročná ušla z domu a pridala sa k ženským vojenským jednotkám, kde pôsobila počas 2. svetovej vojny. Vďaka talentu sa stala súčasťou armádnej umeleckej šou. Keď bol odhalený jej skutočný vek, bola prepustená. 

Galéria: Lois Maxwell

V tom čase sa umelecký zbor nachádzal v Londýne, kde sa zapísala na dramatickú školu. Tam stretla svojho budúceho kolegu Rogera Moora. 

Ako 20-ročná sa presťahovala do Hollywoodu, kde hneď získala Zlatý glóbus pre najsľubnejšieho nováčika. Neskôr sa presunula opäť do Európy, kde účinkovala napríklad v niekoľkých talianskych filmoch a anglických seriáloch. 

Jej najznámejšou úlohou je slečna Moneypenny vo filmoch o Jamesovi Bondovi. Herečka sa zaujímala o úlohu v bondovke, keď jej manžel dostal infarkt a potrebovali peniaze. Kompetentní jej ponúkli Moneypenny alebo Bondgirl a vydatá Lois si zvolila tú cudnejšiu rolu. 

Lois Maxwell
Zobraziť galériu (2)
Lois Maxwell  (Zdroj: EON Productions)

Po smrti manžela sa herečka vrátila do Kanady, kde písala svoj stĺpček pre Toronto Sun. V roku 1994 odišla kvôli dcére opäť do Anglicka. 

V roku 2001 podstúpila v rámci liečby rakoviny operáciu v Austrálii, kde už zostala. Lois Maxwell tam zomrela 29. septembra 2007. 

Viac o téme: Lois Maxwell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu