Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tento hudobník otca nezaprie a mama: Fíha, kočka... bývalá Miss World!

Damian Marley Zobraziť galériu (5)
Damian Marley (Zdroj: Profimedia)

JAMAJKA - Úspešní boli nielen jeho rodičia! Najmladší syn kráľa reggae Boba Marleyho sa vybral v jeho stopách a má na konte už štyri ceny Grammy. Jeho mamou je zas jazzová muzikantka, ktorá kedysi vyhrala svetovú súťaž krásy.

Damian Marley sa narodil 21. júla 1978. Jeho otcom bol svetoznámy reggae spevák Bob Marley a mamou jazzová hudobníčka Cindy Breakspeare, ktorá bola kedysi Miss Jamajka a dokonca aj Miss World 1976. 

Tento hudobník otca nezaprie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Damian zdedil hudobné gény a už ako 13-ročný si založil skupinu. Tá sa rozpadla v roku 1990 a on sa vydal na sólovú dráhu. Pôsobil ako DJ, rapper a spevák. Debutový album s názvom Mr. Marley vydal v roku 1996. 

Rovnako ako jeho otec sa venuje štýlu raggae, niekedy do neho mieša aj prvky hip hopu alebo aj africkej hudby. Hoci o otca prišiel už v necelých troch rokoch, získal po ňom aj prezývku – kým Bob bol známy ako Tuff Gong, Damianovi prischlo meno Jr. Gong. 

Tento hudobník otca nezaprie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

A rovnako sa môže pochváliť tým, že je vo svojej práci úspešný. Získal už totiž štyri ceny Grammy. 

Je známy aj z pôsobenia v skupine Superheavy, ktorá bola projektom lídra Rolling Stones Micka Jaggera a ďalších hudobníkov. 

Viac o téme: Damian Marley
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu