Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ako Supermana ho milovali tínedžerky: Dnes má 45 rokov, spoznávate ho?

Tom Welling Zobraziť galériu (4)
Tom Welling (Zdroj: CW Television Network)

LOS ANGELES - Herec Tom Welling sa preslávil ako Superman v seriáli Smallville. Keď sa začal vysielať, mal 24 rokov a stal sa idolom tínedžeriek. Dnes oslavuje 45. narodeniny.

Tom Welling sa narodil 26. apríla 1977. Na strednej škole sa venoval divadlu, ale viac ho pohltil šport. Po škole pracoval ako stavebný robotník. 

Galéria: Tom Welling

V roku 1998 ho na jednej párty objavil castingový režisér. Tom sa potom venoval modelingu. Ten ho však nenapĺňal a preorientoval sa na herectvo. Prvú úlohu získal v seriáli Sudkyňa Amy. 

Na jeseň 2001 sa prvýkrát objavil na obrazovkách ako Clark Kent v seriáli Smallville. Úlohu vraj najprv odmietol, po prečítaní scenára ju však prijal. Nikdy pritom nebol fanúšikom Supermana a komiksy si neprečítal ani neskôr. „Urobil som vedomé rozhodnutie držať sa ďalej od tých materiálov. Robíme niečo odlišné, časovo pred tým všetkým, nechcem, aby to ovplyvnilo to, čo robím, čo i len podvedome,” povedal médiám. Posledné časti seriálu sa premiérovali v roku 2011, Welling v priebehu rokov niekoľko častí aj režíroval.

Ako Supermana ho milovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CW Television Network)

Tom sa neskôr objavil v seriáloch Lucifer, Batwoman a Profesionáli. Zahral si aj v niekoľkých filmoch, napríklad Dvanásť do tuctu, Hmla, Veľký draft, V znamení lásky. V roku 2002 sa herec oženil s modelkou Jamie White, v roku 2013 však vyplnila rozvodové papiere a o dva roky neskôr prebehol samotný rozvod. Neskôr sa dal dokopy s podnikateľkou Jessicou, s ktorou má dve deti. Vzali sa v novembri 2019. 

Ako Supermana ho milovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Most Media)

Ako Supermana ho milovali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram TW)

Viac o téme: Tom Welling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu