Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Od Gotta k Polívkovi a medzitým: Táto herečka pomotala hlavy mnohým slávnym mužom!

Evelyna Steimarová, Zobraziť galériu (3)
Evelyna Steimarová, (Zdroj: CT)

PRAHA - Česká herečka Evelyna Steimarová je matkou nemenej známej umelkyne Anny Polívkovej. Okrem Bolka Polívku však mala vzťahy hneď s ďalšími zvučnými menami českého šoubiznisu.

Evelyna Steimarová sa narodila 5. júna 1945. Jej mamou bola herečka Jiřina Steimarová. A hoci dcéra spočiatku váhala vydať sa v šľapajach svojej matky, rodinná tradícia a talent to proste zariadili inak. 

Galéria: Evelyna Steimarová

Prvé filmy začala nakrúcať začiatkom 60. rokov a uplatnila sa aj v divadle. Hrala v snímkach ako Kdyby tisíc klarinetů, Soukromá vichřice, Petrolejové lampy, Jak se budí princezny, Tajemství hradu v Karpatech, Anděl s ďáblem v těle, Fešák Hubert, Dobří holubi se vracejí, Bolero, Po čem muži touží... Účinkovala aj v niekoľkých seriáloch. 

Od Gotta k Polívkovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Evelyna sa narodila ako Kodetová, keďže jej mama nebola ešte rozvedená. Až neskôr dostala priezvisko po svojom skutočnom otcovi a stala sa Juhanovou. 

Potom menila priezviská, keď sa vydala – bola Frejová (manželstvo s kolegom Ladislavom Frejom) a Rytířová (zväzok s textárom Zdeňkom Rytířom). Za Bolka Polívku, s ktorým má déru Annu, sa nikdy nevydala. Bola tiež jednou z prvých mileniek speváka Karla Gotta. Zoznámili sa na konzervatóriu a ich vzťah trval asi rok.

Ako raz skonštatoval český Blesk, prekliatím žien Steimarových je slabosť pre zaujímavých mužov. „Vždy som si hovorila, že nesmiem dopadnúť ako moja mama. A opakovala som úplne to isté vrátane premenovávania mojich detí a uznávania otcovstva,” vyjadrila sa herečka, ktorá má okrem Anny Polívkovej ešte dcéru Vendulu Prager-Rytířovú. 

Od Gotta k Polívkovi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Evelyna Steimarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu