Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PIKANTNÉ! Legendárny český herec vložil do stávky svoju ženu... Víťaz si ju odniesol na izbu!

Miloš Kopecký Zobraziť galériu (5)
Miloš Kopecký (Zdroj: ČT)

PRAHA - Zaujímavá pikoška! Miloš Kopecký patril medzi hviezdy filmového plátna, ktoré v našich končinách netreba veľmi predstavovať. Talentovaný umelec sa mohol pýšiť množstvom pracovných úspechov, avšak v súkromí to nemal príliš ružové. Jednou z jeho žien bola aj nemenej slávna kolegyňa Stella Zázvorková, ktorú v jeden večer prehral v šachovej hre.

Miloš Kopecký sa narodil 22. augusta 1922 v Prahe ako jedináčik. Jeho otec bol kožušník a túžil po tom, aby jeho jediný syn zveľaďoval rodinný biznis. Miloša však lákalo divadlo, pre čo mala pochopenie len jeho mama. Tá bola pôvodom Židovka a obrovskej slávy svojho syna sa žiaľ nedožila. Pre jej pôvod ju transportoval do Terezína a keďže sa s ňou manžel rozviedol, neskôr ju presunuli do Osvienčimu. 

Miloš Kopecký
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČS štátny film)

Viacerí odborníci as neskôr zhodli, že práve táto trauma sa podpísala pod to, že sa u Kopeckého rozvinula maniodepresívna psychóza. 

Galéria: Miloš Kopecký

Napriek tejto poruche sa z Miloša Kopeckého stal významný a uznávaný herec. Okrem účinkovania na divadelných doskách, možno spomenúť počiny Dobrý vojak Švejk, Adela ešte nevečerala, Tajomstvo hradu v Karpatoch a samozrejme v seriáli Dietlovej Nemocnice na okraji mesta, ale aj v mnohých iných.

Miloš Kopecký mal povesť záletníka. Štyrikrát sa ženil a mal množstvo mileniek. Jednou z jeho žien bola aj herečka Stella Zázvorková. Ich manželstvo vydržalo len rok a vzišla z neho dcéra Jana, ktorá v mladosti spáchala samovraždu. 

Stella Zázvorková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FS Barrandov / Ivan Minár)

V súvislosti s týmto zväzkom si viacerí kládli otázku, ako títo dvaja mohli spolu existovať. Medzi nimi aj herečkin synovec Jan Zazvorka ml..„Teta mi raz hovorila, ako ju Kopecký na nejkom zájazde prehral pri šachu. Víťaz si ju odviedol na izbu. Povedala Kopeckému, že keď je tak hlúpy a vsadil ju, tak nech si to užije. Miloš potom behal po celom hoteli a búchal hlavo do stien,” prezradil počas rozhovoru pre blesk.cz synovec slávnej herečky.

Miloš Kopecký zomrel 16. februára 1996 v psychiatrickej liečebni v Bohniciach. Dožil sa 73 rokov.

Miloš Kopecký
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Miloš Kopecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu