Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tento muž stvoril Simpsonovcov: Jeho Marge je fakt kočka! A keď zbadáte deti...

Matt Groening Zobraziť galériu (12)
Matt Groening (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Krása! Meno Matt Groening je neodmyslieľne späté s najznámejšou animovanou famíliou - Simpsonovcami. Autor úspešneho počinu a dnešný oslávenec sa však môže pochváliť nielen pracovnými úspechmi, ale aj krásnou rodinkou. Po svojom boku má fešnú 43-ročnú ženu, ktorá mu porodila kopec rozkošných detí.

Matt Groening sa narodil 15. februára 1954 v Portlande. Jeho otec Homer bol producentom a animátorom, matka Marge učiteľkou. Okrem neho mali ešte štyri ďalšie deti. Počas strednej školy bol Matt prezidentom školskej rady. Po jej skončení viedli jeho kroky na univerzitu, kde bol redaktorom školských novín. Keď mal 23 rokov presťahoval sa do Los Angeles, kde pracoval ako novinár. 

V roku 1985 sa Mattovi výrazne zmenil život. Scenárista a producent James L. Brooks ho kontaktoval ohľadom spolupráce na animácii neurčeného projektu. Mal vytvoriť spoty, ktoré by boli súčasťou Tracey Ullman Show. V priebehu 15 minút vznikol štýl rodiny Simpsonovcov. Premiéru na obrazovkách mali v apríli 1987 a dnes sú fenoménom. 

Matt Groening je muž, ktorý stvoril Simpsonovcov.
Zobraziť galériu (12)
Matt Groening je muž, ktorý stvoril Simpsonovcov.  (Zdroj: SITA)

Nesmieme zabudnúť ani na priaznivcov sci-fi a seriálu Futurama, na ktorom sa Matt Groening tiež podieľal. 

Mattovou prvou manželkou bola Deborah Caplan. Svoje "áno" si povedali v roku 1986. Dvojica má dvoch synov, ktorým dali mená Homer a Abe. Po trinástich rokoch manželstva sa však rozviedli. 

V roku 2011 sa Groening po štyroch rokoch randenia oženil s o 23 rokov mladšou Argentínčankou menom Augustina Picasso. Tá mala v tom čase už dcérku Camilu. Mattovi porodila prvého spoločného potomka v máji 2013 - syna Nathaniela. O dva roky neskôr sa im narodili dvojičky Luna a India. V jún 2018 sa ich rodinka opäť rozrástla. A zase to boli dvojičky. Dali im mená Sol a Venus.    

Matt Groening so svojou krásnou ženou.
Zobraziť galériu (12)
Matt Groening so svojou krásnou ženou.  (Zdroj: Instagram)

Matt Groening má doma kopec blonďatých anjelikov.
Zobraziť galériu (12)
Matt Groening má doma kopec blonďatých anjelikov.  (Zdroj: Instagram)

Galéria: Matt Groening sa môže pochváliť krásnou rodinou

Viac o téme: Matt Groening
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu