Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Životné tragédie Ladislava Chudíka: Nešťastné manželstvo, liečba na psychiatrii, odmietnutie od Vášáryovej

Ladislav Chudík Zobraziť galériu (8)
Ladislav Chudík (Zdroj: CT)

BRATISLAVA - Herec Ladislav Chudík by sa dnes dožil 95 rokov. Všetci si navždy budeme pamätať jeho bravúrne výkony v divadle či pred kamerami, ktoré predvádzal aj napriek niekoľkým nešťastným udalostiam vo svojom súkromí.

Ladislav Chudík sa narodil 27. mája 1924. Patrí k popredným slovenským hercom, vytvoril množstvo postáv v divadle, televízii aj v rozhlase. Výber z filmov, v ktorých účinkoval: Kapitán Dabač, Buddenbrookovci, Soľ nad zlato, Putovanie Jana Amosa, Zabudnite na Mozarta, Všetci moji blízki, Kawasakiho ruža, Červený kapitán. Jeho najznámejšou seriálovou úlohou je doktor Sova z Nemocnice na okraji mesta. 

Životné tragédie Ladislava Chudíka:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: CT)

Herecký velikán zomrel 29. júna 2015, len mesiac po dovŕšení 91 rokov. Po boku mal milujúcu manželku Alenu, s ktorou prežil vyše tridsať rokov. No predtým, než ju k nemu osud privial, zakúsil poriadne nešťastné chvíle. 

Chudík sa prvý raz oženil v roku 1957 s Češkou Helenou. Pracovala ako manekýnka, no neskôr u nej prepukla duševná choroba. Trpela záchvatmi. „Najskôr sa charakterizovali ako lucidný sen, neskoršie ako epilepsia a nakoniec sa objavil nezhubný nádor na mozgu - astrocytóm,“ povedal kedysi herec pre TA3. Nechcel byť zbabelý a manželku opustiť, no lekári mu odporučili odlúčenie. 

Životné tragédie Ladislava Chudíka:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: snd)

Napokon, veď aj on sám skončil na psychiatrii. „Sám som sa potom liečil pod tlakom situácie u psychiatrov,“ priznal otvorene. Po dvojročnom odlúčení sa s Helenou rozviedol v roku 1979. V čase, keď nežil s manželkou, sa mu zapáčila kolegyňa Emília Vášáryová. Dokonca jej písal listy, ona však jeho lásku neopätovala. V roku 1982 sa napokon oženil s právničkou Alenou a osvojil si jej dcéru Bereniku. 

Životné tragédie Ladislava Chudíka:
Zobraziť galériu (8)

Viac o téme: Ladislav Chudík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu