Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tajomstvo pôvodu hollywoodskej herečky: Vedeli ste, že je Slovenka?!

Jessica Biel Zobraziť galériu (5)
Jessica Biel (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES/ŽILINA - Herečka Jessica Biel (35) je známa zo seriálu V siedmom nebi, v ktorom bola sympatická mnohým Slovákom. A po zistení, že hollywoodska kráska má slovenské korene, ju zrejme majú ešte radšej.

Mary zo seriálu V siedmom nebi alebo manželka speváka Justina Timberlaka. Tak poznajú Slováci herečku Jessicu Biel. Už nejaký čas ju však môžeme na Slovensku nazývať aj našou krajankou. 

Justin Timberlake, Jessica Biel
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Raz sa vyjadrila, že jej predkovia prišli do Ameriky z Nemecka, ale tamojší experti zistili, že jej korene nesiahajú k nim, ale na Slovensko. Ako v roku 2015 vypátral týždenník Plus 7 dní, herečkin prapradedo sa narodil ako Moritz Biel v Porúbke pri Žiline. 

Brunetkin predok odišiel za veľkú mláku spolu so svojou manželkou Ottiliou v roku 1888. A práve tu pramení dôvod, prečo si herečka myslela, že pochádzali z Nemecka. Na zaoceánsku loď sa totiž nalodili v Hamburgu. 

V USA sa Bielovcom darilo. Z krčmára z Porúbky sa v Amerike stal bankár a rozrástla sa aj jeho rodina. V Chicagu sa mu narodili ďalšie deti, medzi nimi aj najmladší Edward. Tomu sa neskôr narodil Donald Arthur, ktorý sa v dospelosti tešil zo syna Jonathana. No a práve ten je otcom známej herečky Jessicy Biel. 

Jessica Biel
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Jessica Biel sa narodila 3. marca 1982, dnes oslavuje 36 rokov. S manželom vychováva syna Silasa Randalla. 

Viac o téme: Jessica Biel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu